Ειδήσεις

Ο Π.Ο.Υ. ΑΝΗΣΥΧΕΙ ΓΙΑ ΦΟΝΙΚΗ ΠΑΝΔΗΜΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΟ MERS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σε εγρήγορση για συμπτώματα του θανατηφόρου κορονοιού (MERS), καθώς θα μπορούσε να εξαπλωθεί σε όλον τον πλανήτη και να προκαλέσει πανδημία, προτρέπει τους επαγγελματίες υγείας, διεθνώς, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ο ΠΟΥ εξέδωσε νέες οδηγίες σχετικά με τις πανδημίες γρίπης, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε ότι η υφήλιος είναι σε «φάση εγρήγορσης» για 2 στελέχη της γρίπης των πτηνών στον άνθρωπο, του H5N1, που εμφανίστηκε πριν μια δεκαετία και του H7N9, που πρωτοεμφανίστηκε στην Κίνα τον Μάρτιο.

Ανακοινώθηκε, επίσης, ότι η διεθνής ανησυχία για τις συγκεκριμένες λοιμώξεις είναι υψηλή, επειδή είναι πιθανό ο ιός να εξαπλωθεί παγκοσμίως. Υπάρχουν αρκετά παραδείγματα όπου ο ιός ταξίδεψε από μια χώρα σε άλλη μέσω των ταξιδιωτών.

Ταξιδιώτες μετέφεραν τον ιό στη Βρετανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιταλία. Ασθενείς εμφανίστηκαν και στην Ιορδανία, το Κατάρ, την Τυνησία και τα ΗΑΕ.

Συνεπώς όλες οι χώρες θα πρέπει να εξασφαλίσουν ότι οι εργαζόμενοι στην περίθαλψη γνωρίζουν τον ιό και τη νόσο που μπορεί να προκαλέσει και ότι όταν εντοπίζονται ανεξήγητα περιστατικά πνευμονίας θα πρέπει να ληφθεί υπόψη ο ιός MERS-CoV .

Ο MERS έχει προκαλέσει μέχρι στιγμής 55 θανάτους παγκοσμίως, με ποσοστό θνητότητας 60%. Ωστόσο η πηγή του ιού MERS παραμένει άγνωστη.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment