Αλλεργιολογία

ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΠΟΛΥΑΚΟΡΕΣΤΑ ΛΙΠΑΡΑ ΟΞΕΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο Ιατρικό περιοδικό PLOS ONE, τα παιδιά τα οποία κατά τη γέννησή τους είχαν υψηλά επίπεδα πολυακόρεστων λιπαρών οξέων (PUFA),στον ομφάλιο λώρο, είναι πιο πιθανό, να εμφανίσουν αναπνευστικές και δερματικές αλλεργίες, γύρω από την ηλικία των 10 ετών.

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από ερευνητές του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Chalmers, της Σουηδίας.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν τουλάχιστον 800 παιδιά, που γεννήθηκαν το 1996- 97, για την εμφάνιση διαφόρων τύπων αλλεργίας στην ηλικία των 13 ετών, και μελέτησαν μια υπό-ομάδα 44 παιδιών, τα οποία παρουσίαζαν αναπνευστική αλλεργία, 37 με χρόνια δερματικά εξανθήματα και 48 τα οποία δεν παρουσίαζαν καμία αλλεργία.

Δείγματα αίματος από τον ομφάλιο λώρο, τα οποία είχαν ληφθεί κατά τη γέννηση από αυτά τα παιδιά, απεκάλυψαν ότι, τα άτομα που υπέφεραν από αλλεργίες αργότερα στη ζωή τους, είχαν υψηλότερες αναλογίες πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.

Η μελέτη τονίζει: «Ο μηχανισμός μέσω του οποίου, τα λιπίδια αυτά επηρεάζουν την δημιουργία της αλλεργίας, είναι άγνωστος, αλλά ίσως προκαλεί κάποιο πρόβλημα στο σύστημα ενεργοποίησης του ανοσοποιητικού κατά την βρεφική ηλικία, που είναι απαραίτητο για την ομαλή ωρίμανση του ανοσοποιητικού συστήματος του βρέφους».

ΠΗΓΗ: www.ygeiaonline.gr

Write A Comment