Έρευνες

BBC: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΒΕΛΟΝΕΣ ΤΟΥ BOTOX

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ιδιαίτερη ανησυχία εκφράζουν οι γιατροί σχετικά με τον κίνδυνο λοίμωξης από μολυσμένες βελόνες στα άτομα που επιλέγουν θεραπείες ομορφιάς όπως το μπότοξ.

Σύμφωνα με το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Κλινικής Αριστείας (NICE) του Ηνωμένου Βασιλείου, πολλοί επιλέγουν τις ουσίες μαυρίσματος, τα συστατικά πλήρωσης του δέρματος και το μπότοξ σε ενέσιμη μορφή χωρίς να μεριμνούν για τις συνθήκες υγιεινής.

Μέσω της σύριγγας μπορεί να μεταδοθούν σοβαρές ασθένειες όπως το AIDS και η ηπατίτιδα C.

Σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε στο BBC, το Ινστιτούτο εξέδωσε νέες κατευθυντήριες γραμμές για την Αγγλία και την Ουαλία ώστε να προωθήσει τη χρήση αποστειρωμένων βελόνων, με σκοπό τον περιορισμό των λοιμώξεων.

Τα περισσότερα νοσήματα μεταδίδονται μέσω της σύριγγας για τη χρήση ηρωίνης ή αναβολικών στεροειδών. Ωστόσο, το Ινστιτούτο προειδοποιεί ότι οι κοσμητικές θεραπείες ενέχουν τους ίδιους κινδύνους.

Εκπρόσωπος του Ινστιτούτου δήλωσε πως παρατηρείται αύξηση στη χρήση φαρμακευτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ως θεραπείες ομορφιάς.

Λόγω της ελλιπούς νομοθεσίας που αφορά στις κοσμητικές θεραπείες, είναι αδύνατο να γνωρίζουμε πόσοι ασθενείς κινδυνεύουν από τις αιματογενώς μεταδιδόμενες νόσους.

Οι ασθενείς που επιλέγουν μια κοσμητική θεραπεία θα πρέπει να είναι πλήρως ενημερωμένοι σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους και να επιλέξουν προσεκτικά τον ειδικό που θα τους χορηγήσει την οποιαδήποτε θεραπεία.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Write A Comment