Ειδήσεις

ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΕ 14 ΧΡΟΝΗ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Πρωτοποριακή επέμβαση διενεργήθηκε στην Κύπρο σε έφηβη χωρίς αυτί. Τέτοιου είδους επεμβάσεις μπορούν να διεκπεραιωθούν σε πολύ λίγα εξειδικευμένα Ιατρικά Κέντρα ανά το παγκόσμιο και είναι η 1η στο είδος της που ολοκληρώνεται επιτυχώς στην Κύπρο, στις εγκαταστάσεις του American Medical Center/American Heart Institute από την ομάδα του Δρ. Ψαρά.

Ανακοίνωση του ιατρικού κέντρου αναφέρει ότι «μετά τις πρωτοποριακές πλαστικές επεμβάσεις που πραγματοποιήθηκαν τους τελευταίους μήνες σε ασθενείς με εκ γενετής ανωμαλίες ή τραυματισμούς, ακολούθησε ακόμη μια σε κορίτσι ηλικίας 14 χρονών, το οποίο είχε γεννηθεί χωρίς το εξωτερικό αριστερό αυτί

Προκειμένου να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτά τα άτομα, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 6ο τουλάχιστον έτος της ηλικίας τους. Κατά τη διάρκεια της επέμβασης που έλαβε χώρα πριν μερικές βδομάδες, η ιατρική ομάδα πήρε μέρος του χόνδρου από την 6η, 7η και 8η πλευρά. Ο χόνδρος αυτός «χαράχτηκε» ούτως ώστε να είναι πανομοιότυπος με το εξωτερικό αυτί.

Στην αριστερή πλευρά της κεφαλής δημιουργήθηκε υποδόριος θύλακας όπου τοποθετήθηκε ο τεχνητός «σκελετός» του αυτιού. Στη φάση αυτή ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της αποκατάστασης του αυτιού και υπολείπονται ακόμη δυο, οι οποίες θα ακολουθήσουν τους επόμενους 6 μήνες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Write A Comment