Ειδήσεις

ΔΥΟ ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Και με δεύτερο φάρμακο ενισχύει το πορτφολιό της ενάντια στη σκλήρυνση κατά πλάκας η εταιρεία Genzyme, εταιρεία του ομίλου Sanofi, η οποία ανακοίνωσε την κυκλοφορία της ουσίας alemtuzumab, μετά τη σχετική έγκριση που έλαβε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μόλις πριν ένα μήνα η εταιρεία είχε ανακοινώσει την απόφαση της έγκρισης της ουσίας τεριφλουνομίδη, επίσης για τη σκλήρυνση κατά πλάκας. Στόχος, η διάθεση και των δύο προϊόντων στην Ε. Ε. το συντομότερο δυνατόν.

Το alemtuzumab ενδείκνυται για τη θεραπεία ενήλικων ασθενών με υποτροπιάζουσα διαλείπουσα Πολλαπλή Σκλήρυνση (RRMS) με ενεργή νόσο, που διαπιστώνεται κλινικά ή απεικονιστικά.

Το φάρμακο έχει καινοτόμο δοσολογικό σχήμα χορήγησης, χορηγείται σε δύο ετήσιες συνεδρίες. Στην πρώτη συνεδρία, το alemtuzumab χορηγείται ενδοφλεβίως για πέντε συνεχόμενες ημέρες και στη δεύτερη συνεδρία χορηγείται για τρεις συνεχόμενες ημέρες, 12 μήνες αργότερα.

Ο CEO και Πρόεδρος της Genzyme, David Meeker, M.D. δήλωσε ότι η έγκριση του Αlemtuzumab και της Teriflunomide στην Ευρωπαϊκή Ένωση αποτελεί σημαντικό ορόσημο για τη Genzyme και φανερώνει την επικέντρωσή της στην επιστημονική καινοτομία και τη δέσμευσή της στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση. ‘Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός, καθώς η έγκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι η πρώτη για το Alemtuzumab παγκοσμίως. Ανυπομονούμε να καταστήσουμε διαθέσιμες πολύ σύντομα αυτές τις μοναδικές θεραπείες στους ασθενείς με ΠΣ’ σημείωσε χαρακτηριστικά.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment