Έρευνες

ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΑ ΜΕ ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ ΓΙΑ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΟΝΤΙΩΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μικροσκοπικά διαμάντια στα εμφυτεύματα δοντιών χρησιμοποιούν επιστήμονες από το UCLA σε συνεργασία με το Northwestern University και το Ινστιτούτο Έρευνας της Ιαπωνίας, προκειμένου να ενισχύσουν τα οστά και τους χόνδρους των δοντιών.

Έχουν διεξαχθεί αρκετές μελέτες, με σκοπό να διαπιστωθεί η ασφάλεια αυτής της πρακτικής. Τα πρώτα ευρήματα υποδεικνύουν ότι τα εμφυτεύματα δεν έχουν αρνητικές επιπτώσεις κι έτσι μπορούν να χρησιμοποιηθούν μελλοντικά σε οδοντικές εφαρμογές και για σκοπούς αποκατάστασης.

Παράλληλα, τα μικροσκοπικά διαμάντια μπορούν να χρησιμοποιηθούν στην αντιμετώπιση της οστεονέκρωσης. Η πάθηση αυτή έχει ως συνέπεια την καταστροφή των δοντιών λόγω μειωμένης ροής του αίματος.

Μπορεί να ακούγεται εντυπωσιακό, ωστόσο τα διαμάντια που θα χρησιμοποιούνται στις οδοντοτεχνικές εργασίες δεν είναι τόσο σπάνια. Στην ουσία αποτελούν υποπροϊόντα εξόρυξης που υπόκεινται σε επεξεργασία. Τα εμφυτεύματα θα έχουν σφαιρικό σχήμα και δε θα είναι ορατά με γυμνό μάτι.

Οι επιστήμονες δηλώνουν πως αυτή η μέθοδος μπορεί να αποδειχθεί χρησιμότατο εργαλείο για την καλή υγεία των δοντιών.

Παράλληλα, η μοναδική υφή των διαμαντιών εξασφαλίζει ότι θα παρέχονται οι απαραίτητες πρωτεΐνες στα δόντια, έτσι ώστε να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη και ταχύτερη θεραπεία.

ΠΗΓΗ: www.onmed.gr

Write A Comment