Εναλλακτικές Θεραπείες

ΥΔΡΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΕΝΤΕΡΟΥ: ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ…ΕΝ ΤΩ ΒΑΘΕΙ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Από το 1.500 π.Χ., οπότε αναφέρθηκε για πρώτη φορά σε έναν αιγυπτιακό πάπυρο, έως σήμερα…έχει κυλήσει πολύ νερό στ΄αυλάκι. Ο λόγος για τις εντερικές πλύσεις (enema), που περιγράφονταν ως η έγχυση υδάτινων ουσιών- συνήθως με βότανα- μέσα στο παχύ έντερο από τον πρωκτό.

Η εντερική υδροθεραπεία, είναι μια εκτεταμένη και ιδιαίτερα ολοκληρωμένη μορφή της μεθόδου enema. Η συγκεκριμένη μέθοδος περιλαμβάνει, την μηχανική διαδικασία έκχυσης ζεστού και φιλτραρισμένου νερού μέσω του πρωκτού με σκοπό τον καθαρισμό και την εξισορρόπηση της περιοχής. Αυτή η μέθοδος αφαιρεί το περιττωματικό υλικό από τα εντερικά τοιχώματα, και διαλύει σε μεγάλο βαθμό την συγκέντρωση βακτηρίων και τοξινών.

Τα θεραπευτικά αποτελέσματα της υδροθεραπείας του εντέρου αναφέρονται ως εξής: μυϊκή τόνωση η οποία ενισχύει την περισταλτική δράση και ενισχύει την απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από την κάτω γαστρεντερική οδό και το λεπτό έντερο περιορίζοντας την απορρόφηση των άχρηστων τοξικών ουσιών. Τα αποτελέσματα της εντερικής υδροθεραπείας περιλαμβάνουν την μείωση εμφάνισης βακτηριδίων και αλλοιώσεων του εντέρου διατηρώντας την αρμονία στην εσωτερική χλωρίδα του εντέρου, βοηθώντας στην επίτευξη της βέλτιστης υγείας.

Άμεση και σε βάθος αποτοξίνωση του οργανισμού
H “Υδροθεραπεία του Παχέος Εντέρου” ή διεθνώς σωστότερα “Colonic Irrigation” αντιστοιχεί σε μία παγκόσμια αναγνωρισμένη μέθοδο με σκοπό τον αποτελεσματικό καθαρισμό των τοιχωμάτων ολόκληρου του παχέος εντέρου κι ως εκ τούτου, την άμεση και σε βάθος αποτοξίνωση του οργανισμού.
Με βάση το καθαρό φιλτραρισμένο νερό, καθαρίζουμε τα τοιχώματα του παχέος εντέρου σε βάθος και σε ολόκληρο του μήκος του, επαναφέροντας στο φυσιολογικό την καλή λειτουργία του. Το φυσικό αυτό σύστημα καθαρισμού του οργανισμού πραγματοποιείται ανώδυνα, χωρίς τη χρήση χημικών διεγερτικών.

Ποια διαδικασία ακολουθείται και ποια η διάρκειά της;
Με βάση το καθαρό φιλτραρισμένο νερό, καθαρίζονται τα τοιχώματα του παχέος εντέρου σε βάθος και σε ολόκληρο το μήκος του, επαναφέροντας στο φυσιολογικό την καλή λειτουργία του. Το φυσικό αυτό σύστημα καθαρισμού του οργανισμού πραγματοποιείται ανώδυνα.

Ποιοι ιατροί μπορούν να την εφαρμόσουν;
Η θεραπεία πρέπει οπωσδήποτε να εφαρμοστεί από οποιοδήποτε ιατρικό, παραϊατρικό ή νοσηλευτικό προσωπικό που έχει λάβει την σχετική εκπαίδευση ικανότητας εφαρμογής.

Είναι απαγορευτική για κάποια ομάδα ανθρώπων;
Όλοι μπορούν να εφαρμόσουν την Υδροθεραπεία του Παχέος Εντέρου. Αν υπάρχει κάποιο σοβαρό πρόβλημα του εντέρου, όπως καρκίνος, κι ανάλογα με την κατάσταση του ατόμου, η γαστρεντερολόγος αποφασίζει αν μπορεί να την κάνει ή όχι.

Ποια τα οφέλη για τον οργανισμό από την εφαρμογή της θεραπείας;
Θεραπεύει χρόνια προβλήματα υγείας του εντέρου όπως, κολίτιδα, δυσκοιλιότητα και διάρροια. Μειώνει τα προβλήματα του συκωτιού. Σταματάει αποτελεσματικά πονοκεφάλους και αλλεργίες που προκαλούνται από εντερικές δυσλειτουργίες.

Πόσες φορές και σε πόσο χρονικό διάστημα επιτρέπεται η επανάληψή της;
Ένας θεραπευτικός κύκλος περιλαμβάνει από έξι ως δέκα επισκέψεις. Η συχνότητα των επισκέψεων μπορεί να είναι από εβδομαδιαία ως και καθημερινή, και η διάρκεια κάθε επίσκεψης είναι 50 λεπτά. Ο τελικός αριθμός επισκέψεων εξαρτάται από τον οργανισμό κάθε ατόμου. Ολόκληρος ο θεραπευτικός κύκλος μπορεί να επαναλαμβάνεται ετήσια, με πολύ μικρότερο αριθμό επισκέψεων φυσικά.

Τι πρέπει να κάνετε πριν την υδροθεραπεία;
Θα ήταν καλό τις προηγούμενες δύο μέρες να τραφείτε αλκαλικά (κυρίως με λαχανικά, μαύρο ή καστανό ρύζι, φρούτα και όχι κρέας, άσπρο αλεύρι ή ζάχαρη).

Τι χρειάζεται να κάνετε μετά την υδροθεραπεία;
Για το υπόλοιπο της ίδιας μέρες και για όλη την επόμενη θα πιείτε πολύ νερό (3-4 λίτρα την ημέρα) και τη μόνη τροφή που θα καταναλώσετε θα είναι μία σούπα με πατάτα, κολοκύθι και καρότο. Επίσης, για μία εβδομάδα θα χρειαστεί να καταναλώσετε προβιωτικά και να τραφείτε αλκαλικά.

Υπάρχουν κάποιες αντενδείξεις αποτρεπτικές της υδροθεραπείας παχέος εντέρου;
Ναι και οι αντενδείξεις είναι:
Σοβαρή Καρδιοπάθεια ή βαλβιδοπάθεια
Σοβαρή και ανεξέλεγκτη υπέρταση
Ανεύρυσμα
Σοβαρή και ανεξέλεγκτη αναιμία
Εσωτερική αιμορραγία του γαστρεντερικού σωλήνα
Ελκώδης κολίτιδα
Κίρρωση ήπατος
Όγκος ή Καρκίνος στο παχύ έντερο
Χειρουργική επέμβαση στο παχύ έντερο τους τελευταίους 6 μήνες
Χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά τους τελευταίους 3 μήνες
Νεφρική ανεπάρκεια
Αιμοκάθαρση
Αποβολή τους τελευταίους 4 μήνες
Έκτρωση τους τελευταίους 6 μήνες
Εγκυμοσύνη
Θηλασμός
Πρωκτική αιμορραγία που δεν οφείλεται σε αιμορροΐδες
Τρέχουσα ανοσοκατασταλτική αγωγή
Τρέχων οξύς κοιλιακός πόνος
Τρέχουσα τάση για έμετο
Τρέχουσα γαστρεντερική ή άλλη λοίμωξη
AIDS
Ιστορικό επιληψίας
Κολονοσκόπηση τις προηγούμενες 12 μέρες
Κοίλη στην κοιλιακή χώρα
Ηπατίτιδα Α, Β, C
Εμπύρετο νόσημα

Ποια χαρακτηριστικά θα πρέπει να έχει το σύστημα υδροθεραπείας που θα διαλέξετε
Τα τελευταίας τεχνολογίας συστήματα διαθέτουν πλέον τα εξής χαρακτηριστικά:
Σύστημα φιλτραρίσματος του νερού τελευταίας τεχνολογίας και ξεχωριστό για το κρύο και το ζεστό, μεγάλης διαμέτρου εισόδου και εξόδου, ώστε να μην υπάρχει μείωση της πίεσης του νερού και να επιτυγχάνεται καλύτερη δυναμική στη ροή του νερού.
Αυτόματη ρύθμιση και διατήρηση της θερμοκρασίας του νερού.
Δείκτης πίεσης για εύκολο και λεπτομερή έλεγχο της πίεσης του νερού.
Ενσωματωμένο σύστημα έγχυσης αντισηπτικού που να προσφέρει αποτελεσματική αντισηψία όλου του συστήματος.
Ο χειριστής του συστήματος να είναι πιστοποιημένα εκπαιδευμένος.
Το σύστημα και τα αναλώσιμα μιας χρήσεως που χρησιμοποιούνται να έχουν όλες τις νόμιμες Άδειες και Πιστοποιήσεις.

Η Υδροθεραπεία παχέος Εντέρου είναι επώδυνη;
Εάν δεν υπάρχουν αιμορροΐδες σε οξεία φάση, καθόλου. Στη διάρκεια της διαδικασίας το πιο δυσάρεστο αίσθημα που αναφέρεται είναι η αίσθηση ότι «θέλουμε να πάμε τουαλέτα».

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment