Αιματολογία

ΒΟΥΛΗ…ΣΤΑ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΔΙΑΒΗΤΗ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου θα πραγματοποιήσουν γιατροί του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου (Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη). Οι μετρήσεις θα γίνουν στο Κοινωνικό Ιατρείο του Ι.Σ.Α. (Σεβαστουπόλεως 113, Αθήνα, τηλ. 2103816404, 3304008), από εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό με απλή αιμοληψία από το δάκτυλο.

Παράλληλα, το Υπουργείο Υγείας, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας, Πρόληψης και Θεραπείας του Σακχαρώδη Διαβήτη και των Επιπλοκών του (Ε.ΚΕ.ΔΙ.), προχωρά σε ενημερωτικές δράσεις για τον Διαβήτη από 11 έως 14 Νοεμβρίου στην Αθήνα.

Τη Δευτέρα 11 Νοεμβρίου (17:30 – 21:00), θα πραγματοποιηθεί Ενημερωτική Εκδήλωση με τίτλο «Σακχαρώδης Διαβήτης: Κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις της μάστιγας του 21ου αιώνα», στο Αμφιθέατρο του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, η Υφυπουργός Υγείας κυρία Ζέττα Μακρή θα φωταγωγήσει εξ’ αποστάσεως το κτίριο του Ελληνικού Κοινοβουλίου στο παραδοσιακό, πλέον, μπλε χρώμα της παγκόσμιας εκστρατείας κατά του σακχαρώδη διαβήτη, το οποίο έχει καθιερώσει από ετών η Διεθνής Ομοσπονδία Διαβήτη. Η φωταγώγηση θα διαρκέσει τέσσερις 4ημέρες.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment