O Γιατρός Συμβουλεύει

ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΘΟΥΣ ΤΟΥΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Εκατομμύρια γυναίκες (πάνω από το 40% παγκοσμίως), ανεξαρτήτως ηλικίας, δεν είναι σήμερα ικανοποιημένες από την εμφάνιση του στήθους τους, σύμφωνα με στατιστικές μελέτες!

Λύση στο πρόβλημα των γυναικών αυτών ανά τον κόσμο, δίνει η πλαστική χειρουργική και σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία το 2011 περισσότερες από 1.750.000 γυναίκες παγκοσμίως υποβλήθηκαν σε πλαστική για βελτίωση του στήθους τους!

Το θέμα της αισθητικής αποκατάστασης του γυναικείου στήθους απασχόλησε και τις εργασίες του 10ου Πανελληνίου Συνεδρίου Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής, το οποίο πραγματοποιήθηκε 3 Οκτωβρίου με 2 Νοεμβρίου στο Ζάππειο.

Όπως τονίστηκε στο συνέδριο, στο διάβα της γυναικείας ύπαρξης το στήθος υπήρξε στην αρχαιότητα ένα από τα κυρίαρχα σύμβολα της ιερότητας, στην Αναγέννηση απέκτησε ερωτική διάσταση, ενώ το απελευθερωμένο στήθος τη δεκαετία του 1960 συνδέθηκε με τον αγώνα για τα δικαιώματα των γυναικών.

Σήμερα αποτελεί ίσως το ισχυρότερο brand name των διαφημιστικών εταιριών και η τελειότητα του επιθυμία όλων των γυναικών.

«Ευτυχώς για τα εκατομμύρια των γυναικών που δεν είναι ικανοποιημένες με την εμφάνιση του στήθους τους η εξέλιξη της πλαστικής χειρουργικής, με την πληθώρα των τεχνικών που εφαρμόζει, μπορεί να αντιμετωπίσει κάθε αισθητικό πρόβλημα» αναφέρει ο πλαστικός χειρουργός κ. Άρης Νταμάγκας, αναπληρωτής διευθυντής στην κλινική Πλαστικής Χειρουργικής του 251 Γενικού Νοσοκομείου Αεροπορίας.

Σύμφωνα με τους πλαστικούς χειρουργούς, σήμερα οι βασικές μέθοδοι για να αποκτήσει μια γυναίκα ωραίο στήθος είναι αυτή της αυξητικής και αυτή της ανόρθωσης.

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Η αύξηση εφαρμόζεται στις περιπτώσεις εκείνες όπου το μέγεθος είναι μικρό, έχει «αδειάσει», ειδικά ο άνω πόλος, μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους και όταν το σχήμα δεν είναι κανονικό.

«Σύμφωνα με στατιστικά του 2011 είχαμε 1.205.251 επεμβάσεις αυξητικής στήθους σε ολόκληρο τον κόσμο. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί στο 18,9% όλων των επεμβάσεων παγκοσμίως», προσθέτει ο κ. Άρης Νταμάγκας. Άρης Νταμάγκας, Πλαστικός χειρούργος

Η ιδανικότερη και ασφαλέστερη τεχνική είναι με τη χρήση ενθεμάτων σιλικόνης που αποτελεί το golden standard. (Μοντέρνες τεχνικές όπως η μικρο-λιπο μεταφορά και τα βλαστοκύτταρα, έχουν περιορισμένες εφαρμογές, αλλά πάνω από όλα πρέπει να περάσουν με επιτυχία το τεστ του χρόνου).

Κατά την προεγχειρητική επίσκεψη αποφασίζονται το μέγεθος, το σχήμα, η προβολή και το είδος του ενθέματος. Η ορθή επιλογή προκύπτει, από τα σωματομετρικά κριτήρια (ύψος, εύρος θώρακα, υπάρχων μαστός), τις επιθυμίες της ενδιαφερόμενης, σε συνδυασμό με την εμπειρία του πλαστικού χειρουργού.

Το ένθεμα μπορεί να είναι στρογγυλό ή σταγονοειδές, να έχει μέτρια (moderate) ή υψηλή προβολή (high profile), ενώ το περιεχόμενο είναι συνεκτική σιλικόνη. Τα ενθέματα νερού και αυτά της γέλης σιλικόνης σπάνια προτιμώνται πλέον. Τέλος, η επιφάνεια του ενθέματος πρέπει να είναι τραχεία για την ελαχιστοποίηση των πιθανοτήτων ανάπτυξης κάψας.

Το ένθεμα εισέρχεται από τομή 2-3 εκ, είτε από τη βάση του μαστού (προτιμάται από την πλειοψηφία των πλαστικών χειρουργών παγκοσμίως), είτε γύρω από τη θηλή, είτε από τη μασχάλη. Από τον ομφαλό είναι δυνατή η είσοδος μόνο για τα ενθέματα νερού.

Μπορεί να τοποθετηθεί κάτω από το μαζικό αδένα ή κάτω από το μείζονα θωρακικό μυ. Με την τεχνική dual plane γίνεται συνδυασμός των παραπάνω πετυχαίνοντας καλύτερο, πιο φυσικό και μακράς διάρκειας αποτέλεσμα, διορθώνοντας ταυτόχρονα τυχόν ανωμαλίες στο σχήμα (πχ σωληνωτοί μαστοί), τη μικρή πτώση με χαλάρωση και τυχόν ασυμμετρία.

Η χειρουργική επέμβαση για αυξητική στήθους γίνεται με γενική αναισθησία, διαρκεί 1 με 1,5 ώρες και η γυναίκα επιστρέφει σπίτι της αυθημερόν.Στην εργασία της επιστρέφει σε λίγες ημέρες και σε πλήρη αθλητική δραστηριότητα σε 3-4 εβδομάδες. Μετά την επέμβαση μπορεί να υπάρξει παροδικός ήπιος πόνος, πρήξιμο, ευαισθησία των μαστών για σύντομο χρονικό διάστημα.

Ανόρθωση – Αυξητική στήθους, Πριν – Μετά


ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΣΤΗΘΟΥΣ
Εφαρμόζεται όταν το μέγεθος είναι ικανοποιητικό, αλλά έχει «πέσει και είναι εντελώς άδειο», ειδικά μετά από τοκετό ή απώλεια βάρους. Το 2011 έγιναν 543.848 επεμβάσεις σε ολόκληρο τον κόσμο και αντιστοιχούν στο 5,7% όλων των επεμβάσεων.

Οι περισσότερες τεχνικές ανόρθωσης μέχρι τώρα βασιζόταν μόνο στην αφαίρεση δέρματος. Αυτό είχε σαν συνέπεια τη μικρή διάρκεια του αποτελέσματος και τις μεγάλες τομές δίκην «άγκυρας» που δύσκολα γίνονται αποδεκτές.

Με την καινούργια τεχνική της «κάθετης ανόρθωσης» επαναδιαμορφώνεται το μέρος του μαστού που ευθύνεται για την πτώση και προωθείται προς τα πάνω. Δηλαδή, χρησιμοποιείται τμήμα του ίδιου του μαστού σαν «αυτοένθεμα». Παράλληλα γίνεται και η τοποθέτηση των θηλών στην ιδανική θέση.

Το αποτέλεσμα είναι ένα ιδανικό σχήμα, με γεμάτο τον άνω πόλο, με διάρκεια και βέβαια μόνο με κάθετες τομές.

Η τεχνική αυτή μπορεί να εφαρμοστεί και σε συνδυασμό με ενθέματα σιλικόνης, όταν έχουμε μικρό και «πεσμένο» στήθος, όπως σε περιπτώσεις μεγάλης απώλειας βάρους.

Η διάρκεια της επέμβασης είναι 1-1,5 ώρες, ο πόνος είναι ελάχιστος, η νοσηλεία είναι συνήθως ημερήσια, η ανάρρωση είναι σύντομη, ενώ η μετεγχειρητική φροντίδα εστιάζεται κυρίως στην περιποίηση του τραύματος.

www.damagas.gr, Τηλ. 210 6455336, 6932 222531

ΠΗΓΗ: www.genenutrition.gr

Write A Comment