O Γιατρός Συμβουλεύει

ΑΝΟΡΘΩΣΗ ΔΕΡΜΑΤΙΚΩΝ ΙΣΤΩΝ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΜΕ ΝΗΜΑΤΑ ΝΕΑΣ ΓΕΝΙΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Τα Mesocogs (Face Lifting Threads ) αποτελούν την τελευταία εξέλιξη των μη επεμβατικών μεθόδων αντιγήρανσης που βασίζονται στη χρήση βιο-απορροφήσιμων μικρονημάτων για την ανόρθωση και σύσφιγξη των δερματικών ιστών του προσώπου και του λαιμού, καθώς δημιουργήθηκαν μόλις το 2013. Εξάλλου, η τάση πλέον των ασθενών είναι να στρέφονται σε λιγότερο επεμβατικές, μη αιματηρές τεχνικές, οι οποίες ωστόσο να έχουν εξίσου καλά αποτελέσματα με τις επεμβατικές για τη διόρθωση των ρυτίδων και της χαλαρότητας του προσώπου, αλλά λιγότερες επιπλοκές.

Τα Mesocogs είναι μικρονήματα που αποτελούνται από την ουσία Caprolactone, η οποία είναι ευρέως εγκεκριμένη για χειρουργικά ράμματα, εξασφαλίζοντας απόλυτη βιοσυμβατότητα και ασφάλεια. Η εφαρμογή τους έχει ένδειξη σε γυναίκες, ηλικίας 35-45 ετών, με πρώιμα σημάδια γήρανσης, οι οποίες ωστόσο θέλουν να βελτιώσουν την εικόνα του περιγράμματος του προσώπου και του λαιμού, ως εναλλακτική στο κλασσικό χειρουργικό lifting, αλλά και σε γυναίκες που υπεβλήθησαν σε κλασσικό lifting, των οποίων το χειρουργικό αποτέλεσμα χρήζει ήπιας ή μέτριας βελτίωσης. Τα Mesocogs μπορούν να εφαρμοσθούν για την αντιμετώπιση των ρυτίδων προσώπου (πόδι της χήνας, μεσόφρυδα, περιστοματικές ρυτίδες) και λαιμού, για την πλήρωση και σύσφιξη διπλοσάγονου, ζυγωματικών και φρυδιών.

Τα Mesocogs εφαρμόζονται υπό τοπική αναισθησία στο υπόδερμα με την τεχνική V-technique από ειδικά εκπαιδευμένο ιατρό, αποτελώντας θέση ανόρθωσης και στήριξης του υποδέρματος. Σε κάθε περιοχή προς θεραπεία εφαρμόζεται νήμα διαφορετικού μεγέθους. Ωστόσο το μήκος τους (50cm) επιτρέπει στον ιατρό να χρησιμοποιήσει νήμα κατάλληλου μεγέθους, προσαρμοσμένο στον κάθε ασθενή και στην κάθε περιοχή του προσώπου. Το αποτέλεσμα των Mesocogs είναι άμεσα ορατό, συγκρίσιμο με εκείνο του χειρουργικού lifting, προσφέροντας σύσφιγξη και λείανση των ρυτίδων, αποκατάσταση της σφριγηλότητας και της ελαστικότητας του δέρματος, βελτίωση του περιγράμματος του προσώπου.

Παράλληλα, αν και απορροφώνται εντός 9-12 μηνών, τα μακροπρόθεσμα οφέλη διαρκούν για αρκετά έτη. Ιστολογικές μελέτες επιβεβαιώνουν την αποτελεσματικότητα των Mesocogs, καθώς έχει βρεθεί πως επάγουν τοπικό πολλαπλασιασμό και ενεργοποίηση των ινοβλαστών, των κυττάρων δηλαδή που παράγουν κολλαγόνο, ελαστίνη και συστατικά της εξωκυττάριας θεμέλιας ουσίας, όπως υαλουρονικό οξύ και ενισχύουν την αγγειογένεση στο υπόδερμα. Στα πλεονεκτήματα της μεθόδου είναι η έλλειψη μεγάλων τομών και μικρός χρόνος αποθεραπείας, διάρκειας λίγων ωρών. Ο ασθενής δεν πονά και δε χρήζει οποιασδήποτε αγωγής μετά την εφαρμογή των Mesocogs, οπότε και μπορεί να επιστρέψει άμεσα στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.

ΠΗΓΗ: www.healthpress.gr

Write A Comment