Ειδήσεις

ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΠΕΝΔΥΟΥΝ ΣΤΟΝ ΙΑΤΡΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Την ίδια περίοδο που στην Ελλάδα ο Άδωνις Γεωργιάδης γκρεμίζει συθέμελα τη δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των Ελλήνων, την ώρα που κλείνουν νοσοκομεία και η υγεία γίνεται είδος πολυτελείας για τους προνομιούχους, οι Τούρκοι γείτονες μας «χτίζουν» πάνω στα ερείπια του Αδώνιδος, προωθώντας και προβάλλοντας με όλα τα μέσα τον «Ιατρικό Τουρισμό».

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να καλούν τους ξένους που έχουν κάποιο πρόβλημα να πάνε στην Τουρκία για να βρουν την.. υγειά τους.

Χαρακτηριστικό της μαεστρίας, με την οποία οι γείτονες εκμεταλλεύονται τη συγκυρία είναι το εξόχως εντυπωσιακό δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας, HaberTürk, όπου όπως ισχυρίζεται, μόνο τους πρώτους δέκα μήνες του 2013, διακόσιες χιλιάδες ξένοι (μεταξύ των οποίων και Έλληνες), ασθενείς πήγαν στην Τουρκία «για να βρουν περίθαλψη σε ένα άριστο», όπως το διαφημίζουν οι Τούρκοι, «σύστημα υγείας που παρέχει όλες τις ανέσεις και ευκολίες για την αποκατάσταση της υγείας τους».

Οι περισσότεροι ξένοι επισκέπτες, όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα, είναι παιδιά και ασθενείς που έχουν οφθαλμολογικά προβλήματα.

Φτιάχνουν λουξ νοσοκομεία
Οι ασθενείς που συρρέουν κατά εκατοντάδες χιλιάδες στην Τουρκία νοσηλεύονται σε ειδικά, καινούργια νοσοκομεία, ενώ μεγάλος αριθμός νοσηλεύεται στα λουξ – όπως τα διαφημίζουν οι Τούρκοι – νέα κρατικά νοσοκομεία και στις πανεπιστημιακές τους κλινικές που έχουν αναβαθμιστεί τα τελευταία χρόνια.

Η πόλη που δέχεται τους περισσοτέρους ξένους ασθενείς με όλα τα οικονομικά οφέλη είναι η Αττάλεια που τον τελευταίο χρόνο δέχτηκε 108 χιλιάδες επισκέπτες στα εκεί νοσοκομειακά κέντρα. Μεγάλος αριθμός επίσης ξένων που νοσηλεύτηκαν στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα και στη Σμύρνη, οι οποίες δέχονται και μεγάλο αριθμό Ελλήνων ασθενών κυρίως από τα νησιά του Αιγαίου και όχι μόνο.

Είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του τουρκικού υπουργείου Υγείας, στο οποίο προΐσταται ο γνωστός εκ Κομοτηνής ελληνόφωνος, Μεχμέτ Μουεζίνογλου, ασθενείς από πενήντα ξένες χώρες έχουν νοσηλευτεί τους τελευταίους μήνες στην Τουρκία, αναδεικνύοντας την χώρα σε παγκόσμιο κέντρο ιατρικού τουρισμού.

Εντύπωση επίσης προκαλεί το γεγονός ότι οι χώρες προέλευσης των περισσότερων ασθενών είναι η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, αλλά και χώρες εκτός Ευρώπης όπως η Νιγηρία, το Κατάρ, η Βραζιλία, η Νότιος Κορέα, κ.α.

400.000 ασθενείς περιμένουν το 2014!
Στόχος του τουρκικού υπουργείου Υγείας όπως αναφέρεται στο ίδιο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας HaberTürk, είναι τον επόμενο χρόνο, 2014, ο αριθμός των ξένων που θα νοσηλευτούν σε τουρκικά νοσοκομεία να φτάσει τους 400 χιλιάδες!

Παράλληλα ανακοινώνεται ότι ο προϋπολογισμός του υπουργείου θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο και θα μπορεί να παρέχει δυνατότητες άμεσης αεροπορικής μεταφοράς καθώς και τα πιο σύγχρονα ασθενοφόρα στην διάθεση των ξένων ασθενών αποκομίζοντας φυσικά όλα τα σχετικά οφέλη για την Τουρκία.

Αλήθεια τι έχει να πει για όλα αυτά ο περίφημος «αστέρας» της τηλεόρασης και σημερινός υπουργός Υγείας καθώς επίσης και η μνημονιακή κυβέρνηση;

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

Write A Comment