O Γιατρός Συμβουλεύει

ΦΥΣΙΚΗ ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΜΑΣΤΩΝ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

«Να πάρουμε λίγο από εδώ και να το βάλουμε εδώ;» είναι μια έκφραση που ακούμε συχνά από γυναίκες, που χαριτολογώντας εννοούν να βγάλουμε λίπος από τους μηρούς ή την κοιλιά και να το βάλουμε στο στήθος.

Μέχρι πρότινος, η λιπομεταφορά στο στήθος είχε πολύ φτωχά αποτελέσματα, διότι μεγάλο μέρος του λίπους χανόταν κατά τη μεταφορά του. Η καινούρια τεχνική μεταφοράς λίπους με το σύστημα Bodyjet είναι μια εξελιγμένη μέθοδος λιπογλυπτικής, η οποία καθιστά δυνατή την επαρκή αύξηση των μαστών με αυτόλογο λίπος, χωρίς δηλαδή ενθέματα σιλικόνης. Το αποτέλεσμα της τεχνικής αυτής μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο με το σύστημα εξωτερικής διάτασης των μαστών BRAVA.

Τι ακριβώς είναι το Bodyjet;
Η τεχνολογία Bodyjet βασίζεται στη λιποαναρρόφηση με της βοήθεια ενός παλμικού jet νερού, (WAS: Water Assisted Liposuction), το οποίο αποδεσμεύει το λίπος με πολύ ήπιο τρόπο, χωρίς να καταστρέφει τα λιποκύτταρα και ταυτόχρονα καθαρίζοντάς τα από προσμίξεις αίματος και άλλων υγρών. Τα σημεία δότης είναι συνήθως οι μηροί, η κοιλιά και οι γλουτοί, εκεί δηλαδή που μπορεί να υπάρχει τοπικό πάχος.

Πως γίνεται η διάταση των μαστών με το σύστημα BRAVA;
Πρόκειται για ένα σύστημα εξωτερικών διατατήρων που δουλεύουν με αρνητική πίεση. Φοριούνται για ένα διάστημα 4-6 εβδομάδων για 10 ώρες την ημέρα, χωρίς να προκαλούν πόνο ή κάποια άλλη δυσκολία. Το BRAVA ευνοεί την αγγειογέννεση και προκαλεί ένα οίδημα στην περιοχή του μαστού και ουσιαστικά προετοιμάζει τους ιστούς για να μπορέσουν να δεχτούν περισσότερα λιποκύτταρα. Οι μελέτες και η κλινική πράξη δείχνουν ότι με το σύστημα BRAVA αυξάνεται ο βαθμός επιβίωσης του λίπους, μεγαλώνοντας το βαθμό επιτυχίας της επέμβασης.

Ποιες γυναίκες είναι κατάλληλες για την τεχνική φυσικής αυξητικής στήθους;
Η επέμβαση μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις γυναίκες, εφόσον δεν υπάρχει αντένδειξη. Η ιδανικές υποψήφιες για την επέμβαση είναι γυναίκες ηλικίας 18-45, με μικρό ως μεσαίο μέγεθος στήθους και με τοπικό πάχος, από το οποίο θέλουν να απαλλαγούν. Η μέθοδος δεν είναι κατάλληλη σε περιπτώσεις μεγάλης χαλάρωσης των μαστών, ή σε περιπτώσεις που υπάρχει επιθυμία να γίνει υπερβολική αύξηση του στήθους.

Ποια είναι η διαδικασία της επέμβασης;
Μετά την απόφαση για φυσική αυξητική στήθους, είναι σκόπιμο να ξεκινήσει η εξωτερική διάταση με το σύστημα BRAVA τουλάχιστον έναν μηνα πριν την επέμβαση. Είναι επίσης επιθυμητό να γίνεται αύξηση του σωματικού βάρους στο διάστημα αυτό. Σε γυναίκες που δεν επιθυμούν την εξωτερική διάταση μπορεί να εφαρμοστεί κατευθείαν η τεχνική, ωστόσο μπορεί να χρειαστούν 2 ή 3 επεμβάσεις για να πετύχουμε τον τελικό όγκο.

Η επέμβαση γίνεται με τοπική νάρκωση και υπνοχάλαση ή με γενική νάρκωση, στα πλαίσια νοσηλείας ημέρας. Η λιποαναρρόφηση γίνεται με τη βοήθεια του Bodyjet στις περιοχές που έχουν σχεδιαστεί πριν το χειρουργείο, όπως στους μηρούς, γλουτούς, γόνατα και την κοιλιά. Το λίπος συλλέγεται με ειδικό τρόπο και στη συνέχεια γίνεται η έγχυσή του σε πολλαπλά επίπεδα, γύρω από τον αδένα του μαστού. Οι απαιτούμενες τομές είναι γύρω στα 2 χιλιοστά. Μετά την επέμβαση υπάρχει ειδική επίδεση με αυτοκόλλητες ταινίες, οι οποίες αφαιρούνται τη 10η ημέρα. Υπάρχουν ελάχιστες μελανιές, οι οποίες υποχωρούν στις 2 περίπου εβδομάδες. Τα αποτελέσματα της επέμβασης κατασταλάζουν μετά την 4-6η εβδομάδα, και είναι μόνιμα.

Σε περιπτώσεις που υπάρχει η επιθυμία να γίνει ακόμα μεγαλύτερη αύξηση, μπορεί να γίνει μια επαναληπτική έγχυση λίπους μετά τους 3 μήνες.

Υπάρχουν αντενδείξεις για την επέμβαση;
Πέρα από περιπτώσεις διαβήτη, μεταβολικών, καρδιαγγειακών ή άλλων συστηματικών νοσημάτων, δεν υπάρχει καμία αντένδειξη για την εφαρμογή της επέμβασης αυτής. Είναι μέθοδος απόλυτα ασφαλής, που δεν επιβαρύνει την υγεία.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα σε σχέση με την αυξητική με ενθέματα σιλικόνης;
Επιγραμματικά, τα πλεονεκτήματα είναι τα εξής: δεν υπάρχουν τομές, δεν υπάρχει ξένο σώμα, δεν επηρεάζεται ο θηλασμός, τα αποτελέσματα είναι πιο φυσικά, λιγότερες επιπλοκές, ο μαστός εμφανίζει φυσιολογικές αλλαγές ανάλογα με το σωματικό βάρος και την ηλικία.

Συνοψίζοντας
Η φυσική αυξητική μαστού είναι μια μοντέρνα μέθοδος πλαστικής του στήθους, η οποία έχει τελειοποιηθεί σε τέτοιο βαθμό, ώστε να προσφέρει αποτελέσματα εφάμιλλα στης αύξησης με ενθέματα σιλικόνης. Προσφέρει το πλεονέκτημα δύο επεμβάσεων σε μία, δηλαδή λιποαναρρόφησης και αυξητικής μαστών. Ο συνδυασμός των δυο τεχνολογιών Bodyjet και BRAVA επιτρέπει σημαντική αύξηση των μαστών και δίνει εξαιρετικά και μακρόχρονα αποτελέσματα, με πολύ χαμηλό δείκτη επιπλοκών. Σημείο κλειδί για την επιτυχία της τεχνικής είναι η σωστή επιλογή των γυναικών, που είναι κατάλληλες για να εφαρμοστεί η μέθοδος.

ΠΗΓΗ: www.genenutrition.gr

Write A Comment