Έρευνες

ΑΓΧΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΑΝΑΣΦΑΛΕΙΑ ΦΕΡΝΟΥΝ ΧΡΟΝΙΟ ΠΟΝΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Περισσότεροι από τρία εκατομμύρια Έλληνες ταλαιπωρούνται από κάποια μορφή Χρόνιου Πόνου. Και ενώ, υπό φυσιολογικές συνθήκες, κάθε Χρόνιος Πόνος θα αντιμετωπίζονταν ως απλό ιατρικό πρόβλημα, έχει παρατηρηθεί από την κλινική εμπειρία ότι κάτω από συνθήκες έντονου άγχους και εργασιακής ανασφάλειας, μπορεί να εξελιχθεί σε σοβαρή χρόνια νόσο, με σοβαρές επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής του πάσχοντος αλλά και των οικείων του.

• Η ανάδειξη του προβλήματος του Χρόνιου Πόνου, με έμφαση στον Χρόνιο Νευροπαθητικό Περιφερικό Πόνο, θα αποτελέσει το αντικείμενο Συνέντευξης Τύπου που θα πραγματοποιηθεί στις 21η Ιανουαρίου ημέρα Τρίτη, ώρα 12.00 στο ξενοδοχείο Hilton, Αίθουσα Θάλεια 1από την φαρμακευτική εταιρεία Astellas, υπό την αιγίδα της Επιστημονικής Εταιρείας για τη Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ).

• Τα στοιχεία για τον Χρόνιο Πόνο και τις επιστημονικές εξελίξεις γύρω από την αντιμετώπισή του θα παρουσιάσει ο Ρευματολόγος, Δρ Πανεπιστημίου Αθηνών & Παρισίων, Αντιπρόεδρος της ΕΠΕΜΥ κ. Αχιλλέας Γεωργιάδης, η Ψυχολόγος της ΕΠΕΜΥ κ. Μπούσια Καλλιόπη ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται τοποθέτηση του Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Γιώργου Πατούλη.

Ιδιαίτερη αναφορά θα γίνει, επίσης, στις σύγχρονες θεραπευτικές δυνατότητες του Χρόνιου Πόνου οι οποίες συνδυάζουν τη μοριακή βιολογία, την τεχνολογία αιχμής, αλλά και παραδοσιακές, τεκμηριωμένες αναλγητικές πρακτικές Δρ Αχιλλέας Ε. Γεωργιάδης, Ρευματολόγος, Διδάκτωρ Παν. Αθηνών και Παρισίων Αντιπρόεδρος Επιστημονικής Εταιρείας για την Μυοσκελετική Υγεία (ΕΠΕΜΥ).

ΠΗΓΗ: healthpress.gr

Write A Comment