Ειδήσεις

ΑΘΗΝΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΤΑΣΗΣ ΧΩΡΙΣ ΦΑΡΜΑΚΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Καινοτόμο πρόγραμμα μη φαρμακευτικής αντιμετώπισης της υπέρτασης, με επιστημονικές μεθόδους διαχείρισης του στρες, σε προ-υπερτασικούς και υπερτασικούς ασθενείς, ηλικίας 18 έως 65 ετών, υλοποιεί ο Δήμος Ιλίου σε συνεργασία με την Ιατρική Σχολή Αθηνών του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα υποβληθούν σε δωρεάν εξέταση για:
διάγνωση της Υπέρτασης,
μετρήσεις του στρες, του τρόπου ζωής και των καθημερινών συνηθειών, σύμφωνα με τη νέα αντίληψη της Υγείας,
καθώς και εκτίμηση του συνολικού καρδιομεταβολικού κινδύνου.

Η αρχική εξέταση θα περιλαμβάνει την ανίχνευση ατόμων με προϋπέρταση ή αρτηριακή υπέρταση από εξειδικευμένη ομάδα γιατρών και επαγγελματιών Διαχείρισης του Στρες και Προαγωγής της Υγείας και θα πραγματοποιείται στα Δημοτικά Ιατρεία του Αγίου Φανουρίου (Γρηγορίου Ε’ 25, Ίλιον) κάθε Τρίτη 15:00 – 17:00 μ.μ. κατόπιν ραντεβού με τη γραμματεία του προγράμματος στα τηλέφωνα 210 65 34 507 και 697 8101 567, εφόσον οι ενδιαφερόμενοι πληρούν συγκεκριμένα ιατρικά κριτήρια.

Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα θα παραπέμπονται στο Λαϊκό Νοσοκομείο και συγκεκριμένα στο Καρδιαγγειακό Εργαστήριο της Α’ Προπαιδευτικής Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες εξετάσεις δωρεάν, σχετικές με την αρτηριακή πίεση και την εκτίμηση του συνολικού καρδιαγγειακού κινδύνου.

ΠΗΓΗ: in.gr

Write A Comment