ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ ΝΟΣΗΛΕΥΤΩΝ

ΖΑΡΚΑΔΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Παιδί μεταναστών από την Ήπειρο γεννήθηκε στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας όπου έζησε έως τα οκτώ της χρόνια. Το 1980 επαναπατρίστηκε λόγω ανίατης νοσταλγίας των γονιών της για την πατρίδα. Αποφοίτησε από το Γενικό Λύκειο Ηγουμενίτσας το 1990 και εισήχθηκε μετά από Πανελλαδικές εξετάσεις στο ΤΕΙ Ηρακλείου στο Τμήμα Νοσηλευτικής. Από τη Νοσηλευτική αποφοίτησε τον Απρίλιο του 1994 και η πτυχιακή εργασία αφορούσε στο ‹‹Ιατρονοσηλευτικό προσωπικό απέναντι στο θάνατο›› με επιβλέπουσα την Κα Ντζιλέπη Πηνελόπη.

Τον Σεπτέμβριο του 1994 στην εκπνοή της προθεσμίας κατέθεσε τα δικαιολογητικά της για πρόσληψη στο ΠΑΓΝΗ και διορίστηκε στις 31/12/1994.Τοποθετήθηκε μετά από επιθυμία που εξέφρασε κατά την προφορική της συνέντευξη στο τμήμα του χειρουργείου, στο οποίο παραμένει μέχρι και τώρα, φανατική θαυμάστρια αυτής της νοσηλευτικής εξειδίκευσης. Το 2001 απέκτησε τη Χειρουργική Νοσηλευτική Ειδικότητα μετά από επιτυχή συμμετοχή στο πρόγραμμα. Την ίδια χρονιά απέκτησε και το δίπλωμα αγγλικής γλωσσομάθειας του Cambridge επίπεδο Lower.Είναι εξειδικευμένη στην Ορθοπεδική νοσηλευτική χειρουργείου με αδιάκοπη παρουσία και αγάπη όλα αυτά τα χρόνια. Χρωστά μεγάλο μέρος αυτής της γνώσης και του ενθουσιασμού στην πολυετή της συνεργασία με τον Αλέξανδρο Χατζηπαύλου και τον Παύλο Κατώνη που διετέλεσαν Καθηγητές της Ορθοπεδικής Κλινικής του ΠΑΓΝΉ.

To 1993 είπε ΝΑΙ στην πρόταση γάμου του συναδέλφου νοσηλευτή Γεωργίου Μελιδονιώτη. Στις 03/05/2004 γέννησε το γιό της Αλέξανδρο και στις 20/10/2008 το δεύτερο γιό, Αχιλλέα.

Μετά από ένα μεγάλο διάλλειμα, το 2013 επανήλθε στη συνεχιζόμενη εκπαίδευση με την εισαγωγή στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Ιατρικής του Πανεπιστημίου Κρήτης ‹‹Δημόσια Υγεία, Οργάνωση Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας››. Αυτό το χρονικό διάστημα εκπονεί τη μεταπτυχιακή της εργασία με θέμα τη στάθμιση ενός ερωτηματολογίου που μετρά την επαγγελματική υποκίνηση των νοσηλευτών. Έχει διατελέσει για 8 εξάμηνα εργαστηριακή συνεργάτης στο ΤΕΙ Ηρακλείου στο Τμήμα Νοσηλευτικής.

Write A Comment