Ειδήσεις

ΔΕΚΑ ΘΑΝΑΤΟΙ ΑΠΟ ΜERS ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Δέκα νέοι θάνατοι από τον κοροναΐο MERS καταγράφηκαν τις τελευταίες 48 ώρες στην Σαουδική Αραβία, ενώ έχουν αναφερθεί και 20 νέες λοιμώξεις, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Συνολικά, την τελευταία διετία τα θανατηφόρα κρούσματα έχουν φτάσει τα 157, ενώ από τον κοροναϊό έχουν προσβληθεί 511 άτομα. 

Στην ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας διευκρινίζεται ότι, πέντε από τους θανάτους καταγράφηκαν την Τρίτη και πέντε την Τετάρτη. Ο ρυθμός εμφάνισης των λοιμώξεων από τον MERS στη χώρα αυξήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες μετά την έξαρση των κρουσμάτων σε νοσοκομεία της Τζέντας και του Ριάντ. Ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων σχεδόν διπλασιάστηκε τον Απρίλιο και ήδη αυξήθηκε κατά επιπλέον 25% το Μάιο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε χθες ότι παρά τη «σημαντική αύξηση» των κρουσμάτων του κοροναϊού, η ασθένεια δεν συνιστά ακόμη παγκόσμια απειλή.

Ο κοροναϊός MERS είναι συγγενής του ιού του Σοβαρού Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου. Ο SARS που έχει σκοτώσει 800 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο μετά την εμφάνισή του στην Κίνα το 2002, μπορεί να προκαλέσει βήχα, πυρετό και πνευμονία και δεν υπάρχει εμβόλιο ή αντι-ιική θεραπεία για την καταπολέμησή του.

Η πρόσφατη έξαρση των κρουσμάτων MERS προκαλεί ιδιαίτερη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές της Σαουδικής Αραβίας, λόγω της αναμενόμενης προσέλευσης προσκυνητών από όλο τον κόσμο τον Ιούλιο για το Ραμαζάνι.

Επιστήμονες από όλο τον κόσμο διεξάγουν έρευνες για να βρουν την προέλευση του κοροναϊού από τότε που τα πρώτα κρούσματα σε άνθρωπο επιβεβαιώθηκαν, τον Σεπτέμβριο του 2012.

ΠΗΓΗ: in.gr

Write A Comment