Διατροφή

ΙΠΠΟΦΑΕΣ – ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Το ιπποφαές είναι φυλλοβόλος θάμνος και ανήκει στην οικογένεια των ελαιαγνοειδών.Υπάρχουν 6 είδη και 12 υποείδη και θεωρείται από τα αρχαιότερα φυτά της γης διότι προηγείται κατά πολύ της εποχής των παγετώνων. Πήρε την ονομασία του από τη λέξη (ίππο-φάος) που στη νεοελληνική γλώσσα είναι το (άλογο που γυαλίζει).
η ονομασία αυτή προήλθε διότι στις εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου παρατηρήθηκε ότι τα τραυματισμένα άλογα θεραπεύονταν τρώγοντας τα φύλλα και τους καρπούς του και γυάλιζε το τρίχωμά τους. Στη συνέχεια το χρησιμοποιούσαν ο ίδιος ο Μέγας Αλέξανδρος αλλά και οι στρατιώτες του για να είναι πιο ισχυροί στις εκστρατείες.
Αναφορές στο ιπποφαές υπάρχουν και από τον πατέρα της φαρμακολογίας Διοσκουρίδη Αναζαρβέα (μαθητή του Αριστοτέλη) αλλά και στην κινέζικη και θιβετιανή ιατρική.
Περιέχει 190 θρεπτικές ουσίες (βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία,πολυακόρεστα λιπαρά και στερόλες), ιδιαίτερα ευεργετικά για τον οργανισμό.
Τα σημαντικότερα συστατικά του ιπποφαούς
  • Βιταμίνη C 1000% υψηλότερο ποσοστό απ΄αυτό των πορτοκαλιών.
  • Βιταμίνη Ε (δ-άλφα-tocopherol).
  • ‘Oλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β.
  • Βιταμίνη Κ
  • ‘Ολα τα αμινοξέα.
  • Πολυακόρεστα λιπαρά (Ω3, Ω6,Ω7,Ω9).
  • Σίδηρο,Ασβέστιο, Ψευδάργυρο.
  • Λυκοπένιο,χλωροφύλλη, ζεανθίνη, σελήνιο χρώμιο, β-σιτοστερόλ κ.λ.π.
  • Στο σύνολο υπεραντιοξειδωτικές ουσίες και 190 βιοενεργά συστατικά όπου περισσότερα από 100 βρίσκονται στο έλαιο του φυτού.
  • Επίσης περιέχει 32% πρωτεΐνη
Τα οφέλη για τον οργανισμό
Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει από τον καρκίνο, χαρίζει ευεξία και τόνωση και ενισχύει επίσης την κυκλοφορία του αίματος αντιμετωπίζοντας
καρδιοαγγειακά προβλήματα ,τη χοληστερίνη και το σάκχαρο στο αίμα. Προστατεύει το νευρικό σύστημα και αντιμετωπίζει προβλήματα άγχους και όλα τα συμπτώματα.
Αντιμετωπίζει όλες τις παθήσεις του γαστρεντερικού όπως έλκος, οισοφαγίτιδα, κολίτιδα, γαστρίτιδα και πολλές άλλες. Προστατεύει και ενισχύει το μυοσκελετικό σύστημα και βοηθάει και σε κάθε είδους δερματική πάθηση όπως έκζεμα, ψωρίαση, δερματίτιδες ακμή και δυσχρωμίες.
Πολύ ωφέλιμο και για την υγιή όψη μας αφού με όλες τις πολύτιμες ουσίες που περιέχει τονώνει το δέρμα τα μαλλιά και τα νύχια μας, ρυθμίζει το μεταβολισμό μας, καταπολεμά την κυτταρίτιδα και αντιμετωπίζει την παχυσαρκία.
Το προμηθευόμαστε από βοτανοπωλεία και καταστήματα με είδη διατροφής και από αρκετά φαρμακεία. Υπάρχει σε αποξηραμένη μορφή, το έλαιο του φυτού και ως συμπλήρωμα διατροφής σε μορφή χυμού και κάψουλας.

Write A Comment