Ειδήσεις

ΣΕ “ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ” ΣΗΜΕΡΑ 20 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ Ο ΧΩΡΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μόνον έκτακτα και επείγοντα περιστατικά θα εξυπηρετήσουν την Τετάρτη τα δημόσια νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, οι δομές Πρόνοιας και το ΕΚΑΒ.
Γιατροί και εργαζόμενοι στο ΕΣΥ συμμετέχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία, την οποία κήρυξαν οι ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ.
Σε απεργία καλούν τα μέλη τους ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος ΠΙΣ) και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Αττικής (ΟΣΑ).
Το προεδρείο του ΠΙΣ ζητεί από τον πρωθυπουργό να ακούσει την κραυγή αγωνίας των ιατρών για τους κινδύνους που απειλούν την υγεία και περίθαλψη του ελληνικού λαού.
Επιπλέον, να καλέσει το ανώτατο θεσμικό όργανο των ιατρών, προκειμένου να αναζητηθούν λύσεις βιώσιμες για το σύστημα Υγείας που υπερβαίνουν εμπόδια και λογικές που οδηγούν τον πολίτη σε εγκατάλειψη της υγείας του, σε ανθρωπιστική κρίση και περιθωριοποίηση.
Ο ΟΣΑ καλεί τους 6.000 οδοντιάτρους – μέλη του (ελεύθεροι επαγγελματίες και οδοντίατροι του ΕΟΠΥΥ) να συμμετάσχουν στην απεργία.
Εκφράζει έτσι τη διαμαρτυρία του για τα δυσβάστακτα φορολογικά μέτρα που οδηγούν τον κλάδο στη εξαθλίωση.

ΟΕΝΓΕ
Η Ομοσπονδία νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) ζητεί ανατροπή της ανθυγιεινής μνημονιακής πολιτικής, δημόσιο, δωρεάν, ποιοτικό σύστημα Υγείας με πλήρη κάλυψη των αναγκών περίθαλψης των πολιτών.
Διεκδικεί, επίσης, στελέχωση των νοσοκομείων, Κέντρων Υγείας και περιφερειακών ιατρείων με μόνιμο ιατρικό προσωπικό και ικανοποιητικές αποδοχές για τους γιατρούς του ΕΣΥ και ασφαλή προγράμματα εφημέρευσης και άμεση εξόφληση δεδουλευμένων εφημεριών.

ΠΟΕΔΗΝ
Η Ομοσπονδία εργαζομένων στο ΕΣΥ (ΠΟΕΔΗΝ) απεργεί, διεκδικώντας την ανατροπή των πολιτικών που θέτουν σε διαθεσιμότητες και απολύσεις τους δημοσίους υπαλλήλους, που υποβαθμίζουν το ΕΣΥ και τον ΕΟΠΥΥ.
Ζητεί ανατροπή των πολιτικών που συγχωνεύουν και καταργούν νοσοκομειακές και προνοιακές μονάδες, δημοσιεύοντας νέους αναχρονιστικούς οργανισμούς, την επαρκή χρηματοδότηση των νοσοκομείων και προνοιακών μονάδων και την εξόφληση δεδουλευμένων νυχτερινών και αργιών.

 Κέντρα Πρόληψης
Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Πρόληψης απεργούν την Τετάρτη, διεκδικώντας τη θεσμική κατοχύρωση των Κέντρων Πρόληψης, την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας, την κατάργηση των μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων.

ΠΗΓΗ: www.iatronet.gr

Write A Comment