Επιστημονικοί Συνεργάτες

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΥΡΙΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Πιστεύουμε ότι το φαρμακείο του αύριο πρέπει να είναι ένας άρτια δομημένος εμπορικά χώρος, ο οποίος αναδεικνύει την προσφορά προϊόντων – υπηρεσιών προς τον πελάτη, εξασφαλίζει αύξηση των πωλήσεων και προσελκύει περισσότερους πελάτες. Η ταυτότητα του φαρμακείου πρέπει να μεταφράζει τον χαρακτήρα του χώρου, να επικοινωνεί τις αξίες του και να εξασφαλίζει τη μετάδοση των μηνυμάτων προς τον καταναλωτή. Λέξεις κλειδιά για εμάς αποτελούν η επικοινωνία, η διάδραση, η εξατομίκευση, η μοναδικότητα και η ευελιξία στην κατασκευή, ώστε να προσαρμοζόμαστε στον χώρο και όχι ο χώρος σε τυποποιημένα ράφια. Ένα απλά όμορφο φαρμακείο δεν είναι αρκετό, αλλά πρέπει να εκφράζει έναν νέο επιχειρηματικό σχεδιασμό. Η ανταγωνιστικότητα και η βιωσιμότητα ενός φαρμακείου κερδίζεται σε μεγάλο βαθμό από την εργονομία, τη λειτουργικότητα και την αισθητική που καθορίζονται από την αρχιτεκτονική μελέτη. Δημιουργούμε χώρους με ανεμπόδιστους άξονες κυκλοφορίας και εύκολη προσέγγιση των προϊόντων, πλούσιο φωτισμό και ατμόσφαιρα. Ο χώρος του φαρμακείου πρέπει να αποκτά τον ρόλο της βιτρίνας καθώς προβάλλεται προς το εξωτερικό περιβάλλον, δημιουργώντας έτσι μια δυνατή εικόνα πριν ακόμη κάποιος εισέλθει στον χώρο, αλλά και δημιουργώντας την επιθυμία σε κάποιον να το κάνει.

Το φαρμακείο του αύριο πρέπει να αναδεικνύει τον κοινωνικό του ρόλο και να ενδυναμώνει τον συμβουλευτικό του ρόλο προς τους ασθενείς. Ο σχεδιασμός πρέπει να εστιάζεται στη δημιουργία ενός ευχάριστου περιβάλλοντος για τους πελάτες και τους εργαζόμενους, ενός χώρου όπου δεν προβάλλεται η “νοσοκομειακή” ατμόσφαιρα και που καλλιεργεί έναν δυνατό σύνδεσμο με τον πελάτη. Η κοινωνική επαφή ανάμεσα σε πελάτη-φαρμακοποιό είναι ένα στοιχείο που πρέπει να ευνοείται σε κάθε περίπτωση.

Το πάθος και η αγάπη για τη δουλειά μας καλλιεργούν πρόσφορο έδαφος για να βελτιωνόμαστε και να εξελισσόμαστε μαζί με τους πελάτες μας, όπως μαρτυρά και ο ενθουσιασμός ακόμη και των πιο παλιών πελατών μας.

Φαρμακείο Αγγελιδάκη Νικολέτα στο κέντρο Ηρακλείου Κρήτης
Η κ. Αγγελιδάκη δήλωσε: “Βλέποντας το αποτέλεσμα της δουλειάς του κ. Τσικανδηλάκη συνειδητοποιώ πόσο σωστή ήταν η επιλογή μου για τη συνεργασία μας. Μέσα σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, εκείνος και οι συνεργάτες του κατάφεραν να μεταμορφώσουν τον χώρο σε ένα ελκυστικό, σύγχρονο και λειτουργικό φαρμακείο. Καταλυτικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα έπαιξαν οι καινοτόμες ιδέες του κ. Τσικανδηλάκη που υλοποιήθηκαν από την έμπειρη κατασκευαστική του ομάδα. Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας!”.

Φαρμακείο Χιντόπουλος Γιώργος στην Αθήνα
Ο κ. Χιντόπουλος δήλωσε: “Συνέπεια – Ταχύτητα – Φαντασία – Συνεργασία. Χρησιμοποιώντας τα παραπάνω συστατικά ο κ. Τσικανδηλάκης και οι συνεργάτες του μπόρεσαν και δημιούργησαν ένα άλλο… φαρμακείο – γεμάτο φως και χρώμα – που χαιρόμαστε μαζί με τους πελάτες και φίλους μας. Φανταστική δουλειά”.

Φαρμακείο Λαγουδάκης Παύλος στο κέντρο Ηρακλείου Κρήτης
Ο κ. Λαγουδάκης δήλωσε: “Τα προηγούμενα έργα του Λευτέρη Τσικανδηλάκη μου κίνησαν το ενδιαφέρον, με αποτέλεσμα να του αναθέσω την κατασκευή του φαρμακείου μου. Τα χαρακτηριστικά που διέπουν τον ίδιο και το προσωπικό του είναι συνέπεια, άψογος επαγγελματισμός, ταχύτητα στην κατασκευή, οικονομικές λύσεις προσιτές για κάθε φαρμακοποιό καθώς και πρωτοποριακές ιδέες. Μια άψογη αισθητικά κατασκευή με λειτουργική χρήση ήταν το αποτέλεσμα της δουλειάς του. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που συνεργάστηκα με τον Λευτέρη Τσικανδηλάκη. Ένα μεγάλο ευχαριστώ για την επιτυχημένη συνεργασία μας”.

*Ο Λευτέρης Τσικανδηλάκης είναι Αρχιτέκτονας. Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.tsikandilakis.net

Write A Comment