Έρευνες

ΝΕΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΠΡΕΣΒΥΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΕΜΜΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Μια νέα πρωτοποριακή μέθοδο για την διόρθωση της πρεσβυωπίας και ην βελτίωση της κοντινής όρασης μετά την εγχείρηση του καταρράκτη υλοποιεί κατ αποκλειστικότητα κ καθηγητής Ιωάννης Παλλήκαρης και η ερευνητική του ομάδα στο ινστιτούτο οπτικής και όρασης ΒΕΜΜΟ. Οι επιστημονικές έρευνες απέδειξαν ότι πρόκειται για μια ασφαλή και εξίσου αποτελεσματική τεχνική και για την διόρθωση της κοντινής όρασης μετά την εγχείρηση του καταρράκτη.

Πρόκειται για μια επεμβατική μέθοδο με τη χρήση ειδικού laser , με την ένθεση ειδικού φακού για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας. Το ένθεμα Presbia Microlens™ είναι ένας διάφανος, υδρόφιλος δίσκος με διάμετρο 3 χιλιοστά και περίπου 15 μικροχιλιοστά πάχος. Το ένθεμα διαθέτει διπλοεστιακό οπτικό σύστημα το οποίο λειτουργεί ως τροποποιημένη μονοόραση. Ο βαθμός του φακού επιλέγεται, ανάλογα με τις εξατομικευμένες ανάγκες του ασθενούς. (όπως ακριβώς γίνεται με τα κοντινά γυαλιά οράσεως) .Το τούνελ στο οποίο τοποθετείται το ένθεμα, δημιουργείται μέσα στον κερατοειδή με την χρήση Femtosecond laser. Το ένθεμα αυτό, συνιστάται για άτομα τα οποία πρόκειται να χειρουργηθούν για τον καταρράκτη, αλλά επιθυμούν να μην χρησιμοποιούν πλέον γυαλιά κοντινής όρασης, όπως επίσης και για άτομα ηλικίας μεγαλύτερης των 40 ετών για την αντιμετώπιση της πρεσβυωπίας.

Η επέμβαση είναι ασφαλής, ανώδυνη, αποτελεσματική και διαρκεί μόλις λίγα λεπτά. Σε περίπτωση που τροποποιηθούν οι ανάγκες του ασθενούς ή ο βαθμός της πρεσβυωπίας, υπάρχει η δυνατότητα εύκολης ανταλλαγής του φακού.

 

Write A Comment