Ειδήσεις

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΩΝ: “ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΒΟΥΛΗΣΗ;”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το Ελληνικό Κολλέγιο Οφθαλμίατρων καταγγέλλει τη συστηματική προσπάθεια συγκεκριμένων κέντρων που αντιδρούν και προσπαθούν να αναχαιτίσουν κάθε προσπάθεια της πολιτείας να εκσυγχρονίσει τις δομές υγείας, και οχυρωμένοι στις θέσεις που κατέχουν επιχειρούν να καταδυναστεύσουν το χώρο και ενδεχομένως να εξυπηρετήσουν κάποια συμφέροντα.

Από το 2011 που ψηφίστηκε ο Ν. 4025/2011 αναμένουμε το Π.Δ. για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας, το οποίο σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας έπρεπε να εκδοθεί μέσα σε 6 μήνες. Πλην όμως, με προτροπή του τότε και νυν Αντιπροέδρου του ΚΕΣΥ κ. Δατσέρη το συγκεκριμένο όργανο κωλυσιεργεί εσκεμμένα να γνωμοδοτήσει.

Το σχετικό άρθρο όπως κατατέθηκε από το Υπουργείο Υγείας είναι απολύτως σύννομο και σύμφωνο με τα ευρωπαϊκά δεδομένα, όμως βρίσκει και πάλι εμπόδια από τον ίδιο άνθρωπο και τους πέριξ αυτού. Καταγγέλλουμε την πρακτική του συγκεκριμένου παράγοντα, ο οποίος παρουσιάζεται όχι μόνο ως Αντιπρόεδρος του ΚΕΣΥ, αλλά και ως σύμβουλος του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης για θέματα υγείας.

Το Ελληνικό Κολλέγιο Οφθαλμολογίας ζητάει να εφαρμοστεί και στη χώρα μας ό,τι εφαρμόζεται εδώ και 30 χρόνια στην Ευρώπη και την Αμερική. Τίποτε περισσότερο και τίποτε λιγότερο.

Πρόσφατη μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσια Υγείας υπολογίζει σε 225 εκατομ. Ευρώ ετησίως, τα οφέλη για τον κρατικό προϋπολογισμό και τον ΕΟΠΥΥ με τη λειτουργία των Μονάδων Ημερήσιας Νοσηλείας.

Είναι η ώρα οι κκ Βουλευτές να αναρωτηθούν και να ζητήσουν εξηγήσεις γιατί η χώρα δεν εκσυγχρονίζεται επιτέλους σύμφωνα με τα διεθνή και ευρωπαϊκά πρότυπα και επιστημονικά δεδομένα προς όφελος των ασθενών, του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος και του ιατρικού τουρισμού, την ώρα που έχει, περισσότερο από ποτέ, ανάγκη για εξοικονόμηση δαπανών, ανάπτυξη και πρόοδο. Ποιοί και γιατί αντιδρούν; Ζητούμε την προσωπική παρέμβαση του κ. Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης.

Οι οφθαλμίατροι και η ιατρική κοινότητα στο σύνολό της, έχοντας στο πλευρό τους όλες τις Ευρωπαϊκές Οφθαλμολογικές Ενώσεις, θα παρακολουθήσουν τα τεκταινόμενα, τα οποία θα δημοσιοποιήσουν σε προγραμματισμένη ήδη συνέντευξη τύπου στις Βρυξέλλες, γιατί οι κακές πρακτικές ορισμένων δεν μπορούν να στέκονται συνεχώς εμπόδιο στην ανάπτυξη σύγχρονων δομών υγείας, όταν μάλιστα αυτές αποδεδειγμένα είναι προς το συμφέρον των ασθενών αλλά και της χώρας. Είναι άραγε πιο ισχυρά τα οικονομικά συμφέροντα από την πολιτική βούληση;

Write A Comment