Έρευνες

ΤΟ ALZHEIMER ΣΚΟΤΩΝΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΥΣ ΑΠΟ ΟΣΟ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Αν υπολογιστούν σωστά οι θάνατοι που οφείλονται στο Alzheimer θα μπορούσαν να συναγωνιστούν την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο ως κύρια αιτία θανάτου.

Αμερικανική έρευνα αποκαλύπτει ότι το ιατρικό προσωπικό συχνά καταγράφει την άμεση αιτία θανάτου των ανθρώπων, όπως την πνευμονία, στα πιστοποιητικά θανάτου, ενώ αιτία είναι η νόσος Alzheimer.

Αν υπολογιστούν σωστά οι θάνατοι που οφείλονται στο Alzheimer θα μπορούσαν να συναγωνιστούν την καρδιοπάθεια και τον καρκίνο ως κύρια αιτία θανάτου.

Η νόσος Alzheimer σκοτώνει περισσότερους Αμερικανούς από όσο φανταζόμαστε, δηλώνουν ερευνητές.

Τα πιστοποιητικά θανάτου συχνά δεν αναγράφουν την άνοια ως αιτία θανάτου. Αντ’ αυτής καταγράφεται η άμεση αιτία, όπως η πνευμονία, συσκοτίζοντας τους θανάτους που συνδέονται με τη νόσο Alzheimer, σύμφωνα με τον Bryan D. James, του Rush University Medical Center στο Σικάγο, και συγγραφέα έρευνας που δημοσιεύεται στο περιοδικό ‘Neurology’.

Οι ερευνητές παρακολούθησαν 2.566 ανθρώπους 65 ετών και άνω, που εξετάζονταν κάθε χρόνο για άνοια.

Μετά από περίπου 8 χρόνια, 1.090 από αυτούς πέθαναν και 559 από τους συμμετέχοντες που δεν είχαν άνοια στην αρχή της έρευνας εμφάνισαν νόσο του Alzheimer.

Το ποσοστό θνησιμότητας ήταν τετραπλάσιο μετά από διάγνωση Alzheimer, σε ανθρώπους μεταξύ 75-84 ετών και σχεδόν τριπλάσιο σε ανθρώπους άνω των 85 ετών.

Οι αναλυτές δηλώνουν ότι αυτό ισούται με 503.400 θανάτους από Alzheimer στην ηλικία άνω των 75 ετών το 2010, που είναι 6 φορές περισσότερο από τους 83.494 θανάτους από τη νόσο, που ανέφερε CDC.

Επι του παρόντος, η νόσος Alzheimer είναι η έκτη αιτία θανάτου στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC. Η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος είναι στην πρώτη και δεύτερη θέση.

Ο James, δήλωσε ότι ο καθορισμός της αληθινής επίπτωσης της άνοιας στις ΗΠΑ είναι σημαντικός, για την αύξηση της εγρήγορσης του κοινού και τον εντοπισμό των προτεραιοτήτων της έρευνας σχετικά με την επιδημία.

ΠΗΓΗ: ‘Neurology’

Write A Comment