Ειδήσεις

ΣΤΟΥΣ 121 ΟΙ ΝΕΚΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΡΟΝΟΪΟ MERS

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το υπουργείο Υγείας της Σαουδικής Αραβίας ανακοίνωσε τέσσερις νέους θανάτους από τον κορονοϊό MERS, οι οποίοι αυξάνουν σε 121 τους θανάτους από τη λοίμωξη αυτή, μετά την καταγραφή των πρώτων κρουσμάτων της στη χώρα το 2012.

Δύο γυναίκες ηλικίας 65 και 45 ετών κατέληξαν στο Ριάντ την Τρίτη, ανακοίνωσε αργά χθες το υπουργείο στην ιστοσελίδα του για την ασθένεια αυτή. Μια 70χρονη και ένας 60χρονος πέθαναν τη Δευτέρα και την Τρίτη στη Τζέντα, τη μεγαλύτερη πόλη της δυτικής χώρας, ενώ ο συνολικός αριθμός των λοιμώξεων από τον ιό του Αναπνευστικού Συνδρόμου Μέσης Ανατολής (MERS) ανήλθε πλέον σε 449, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Ο κορονοϊός MERS θεωρείται συγγενής ιός, περισσότερο θανατηφόρος αλλά λιγότερο μολυσματικός από τον ιό του SARS, του Σοβαρού και Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου που προκάλεσε 800 θανάτους παγκοσμίως το 2003.

Όπως ο ιός του SARS, προκαλεί λοίμωξη του αναπνευστικού και οι ασθενείς παρουσιάζουν πυρετό, βήχα και αναπνευστικά προβλήματα. Σε αντίθεση με τον ιό του SARS, ο ιός MERS προκαλεί και νεφρική ανεπάρκεια. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει προληπτική θεραπευτική αγωγή κατά του MERS.

ΠΗΓΗ: zougla.gr

Write A Comment