Ειδήσεις

ΟΙ ΚΛΙΝΙΚΑΡΧΕΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΕΠΙΣΧΕΣΗ ΚΑΙ Ο ΕΟΠΥΥ ΜΕ ΔΙΑΚΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Οι κλινικάρχες προειδοποιούν τον ΕΟΠΥΥ ότι θα προχωρήσουν σε επίσχεση εργασιών τις επόμενες ημέρες, αν δεν υπάρξει άμεσα συμφωνία για σύμβαση με το σύνολο των κλινικών και όχι κάθε μια ξεχωριστά και εάν δεν αποπληρώσει ο οργανισμός όσα χρωστά τους ιδιοκτήτες των κλινικών- αιτήματα που αποτελούν τα σημαντικότερα από μία λίστα αιτημάτων της ΠΕΙΚ.

Ο ΕΟΠΥΥ, εξάλλου, εξηγεί ότι είναι προφανές ότι και οι ίδιοι γνωρίζουν ότι τα επτά αιτήματά τους δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και είναι ως εκ τούτου «είναι προσχηματικά».

«Τονίζουμε, ότι η απόφασή τους αυτή πλήττει πρωτίστως και κυρίως τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποστούν επιβάρυνση και ταλαιπωρία για ακόμη μία φορά. Όσες κλινικές επιλέξουν να προχωρήσουν σε δήλωση επίσχεσης εργασίας προς τον Οργανισμό θα πρέπει να γνωρίζουν ότι προβαίνουν σε μονομερή παράλειψη παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ.

Στο πλαίσιο αυτό, η άρνηση παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, με βάση τους όρους της σύμβασης, συνιστά παραβίαση ουσιωδών όρων της σύμβασης και θα επιφέρει την άμεση διακοπή της σύμβασής τους με τον ΕΟΠΥΥ» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού.

ΠΗΓΗ: news247.gr

Write A Comment