Ειδήσεις

ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Λήγουν στο τέλος Ιουνίου οι συμβάσεις του ΕΟΠΥΥ με τους συμβεβλημένους γιατρούς και σύμφωνα με την Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ (ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ) δεν έχει καταστεί εφικτή η υπογραφή νέας σύμβασης, επιρρίπτοντας την ευθύνη στην αρμόδια επιτροπή Διαπραγμάτευσης. Οι γιατροί προειδοποιούν ότι η μη ανανέωση των συμβάσεων με τον οργανισμό θα αφήσει χωρίς ιατρική περίθαλψη χιλιάδες ασφαλισμένους.
Η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ καταγγέλλει ότι, ενώ έχει καταθέσει τις προτάσεις της στην Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με στόχο μιας αμοιβαία δεκτής νέας σύμβασης, «η επιτροπή δεν έχει προβεί σε καμιά απολύτως ενέργεια σε ότι αφορά τις νέες συμβάσεις», αναφέρεται σε σχετικό δελτίο τύπου.
Οι γιατροί κατηγορούν για αδιαφορία τη διοίκηση του ΕΟΠΥΥ και την Επιτροπή Διαπραγμάτευσης που τελεί υπό την εποπτεία του και ξεκαθαρίζει ότι δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη για τις συνέπειες που θα έχει η στάση αυτή στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ με την λήξη των συμβάσεων την 30η Ιουνίου 2014.
Ζητούν μάλιστα να συναντηθούν άμεσα με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας με σκοπό την εξεύρεση λύσης και υπογραφής των νέων συμβάσεων αλλά και συζήτησης για όλα τα προβλήματα που απασχολούν τους συμβεβλημένους ιατρούς, όπως το rebate – clawback και την αποπληρωμή των οφειλών του οργανισμού που χρονολογούνται από 1/1/2012.

 

ΠΗΓΗ: www.health.in.gr

Write A Comment