Ειδήσεις

ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΚΟΛΠΑ ΜΕ ΤΟ ΠΛΑΦΟΝ ΤΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σε απολογία καλούνται 128 συμβεβλημένοι γιατροί με τον ΕΟΠΥΥ καθώς μετά από σχετικό έλεγχο διαπιστώθηκε ότι, είχαν από τις πρώτες ημέρες του μήνα συμπληρώσει το πλαφόν των 300 επισκέψεων, με αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι να πρέπει να πληρώνουν από τη τσέπη τους το αντίτιμο της επίσκεψης. Την ίδια ώρα η ΕΝΙ-ΕΟΠΥΥ προειδοποιεί ότι χιλιάδες ασφαλισμένοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς ιατρική περίθαλψη, αφού στα τέλη Ιουνίου λήγουν οι συμβάσεις εργασίας χωρίς να έχει εξερευθεί λύση για την υπογραφή νέας.
Όπως είναι ήδη γνωστό, οι συμβεβλημένοι γιατροί έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιούν έως και 300 επισκέψεις ανά μήνα, με το κόστος αυτών να καλύπτεται από τον ΕΟΠΥΥ.
Ωστόσο, μετά από έλεγχο του οργανισμού προέκυψε ότι, 128 συμβεβλημένοι γιατροί μέσα στις τέσσερις πρώτες ημέρες του Ιουνίου είχαν από 250 ως 300 επισκέψεις, ενώ 16 καταχώρησαν επισκέψεις την 1η Ιουνίου, η οποία ήταν Κυριακή, και μάλιστα ένας συμβεβλημένος ιατρός πραγματοποίησε μέσα σε αυτή την ημέρα 170 επισκέψεις.
Επίσης, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, «τη δεύτερη ημέρα του Ιουνίου, πρώτη εργάσιμη ημέρα του μήνα, ένας συμβεβλημένος ιατρός δήλωσε ότι είχε ήδη πραγματοποιήσει 233 επισκέψεις, μέσα στις πρώτες δύο ημέρες του μήνα, ένας άλλος καταχώρησε 151 επισκέψεις σε μία ημέρα, ενώ συνολικά 48 ιατροί πραγματοποίησαν από 100 ως 150 επισκέψεις μέσα σε μία ημέρα».|
«Η τακτική κάποιων συμβεβλημένων γιατρών να κλείνουν με κάθε τρόπο το πλαφόν των επισκέψεων τις πρώτες ημέρες του μήνα, έχει ως στόχο να εξαναγκάζονται οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν τους συγκεκριμένους ιατρούς από την τσέπη τους», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ, που καλεί αυτούς τους 128 γιατρούς να δώσουν εξηγήσεις για τα φαινόμενα αυτά.
«Ο έλεγχος των 128 συμβεβλημένων γιατρών σε σύνολο 5.500 δεν αποτελεί δίωξη των γιατρών, καθώς αφορά σε πολύ λίγους που ακολουθούν τέτοιες τακτικές, σε αντίθεση με τη συντριπτική πλειοψηφία των συμβεβλημένων γιατρών που λειτουργεί με συνέπεια προς όφελος των ασφαλισμένων» ξεκαθαρίζει ο οργανισμός και προσθέτει ότι «οι δηλώσεις που κάνουν λόγο για ανελέητο διωγμό των γιατρών, δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα. Αντίθετα, δημιουργούν το κλίμα για παρεμπόδιση των αναγκαίων ελέγχων του ΕΟΠΥΥ και ενθαρρύνουν τους λίγους που προχωρούν σε τέτοιες πρακτικές. Ο ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους για την προστασία των ασφαλισμένων του Οργανισμού, αλλά και της συντριπτικής πλειοψηφίας των ιατρών- συνεργατών του, που εκτίθενται από την παραβατικότητα των λίγων».

 

ΠΗΓΗ: www.health.in.gr

Write A Comment