Ειδήσεις

ΣΕ ΦΙΛΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ-ΤΕΛΕΤΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Με την ευχή να συνεχίσει το έργο των μεταρρυθμίσεων στον τομέα της Υγείας, καλωσόρισε ο απερχόμενος υπουργός, Άδωνις Γεωργιάδης, τον διάδοχό του Μάκη Βορίδη. Κάνοντας μιας σύντομη αποτίμηση της 12μηνης παραμονής του στο υπουργείο Υγείας, ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «αν έγιναν λάθη ή παραλείψεις, που σίγουρα έγιναν, αναλαμβάνω προσωπικά την ευθύνη».

«Καλωσορίζουμε το νέο υπουργικό επιτελείο και είμαι βέβαιος ότι ο Μάκης Βορίδης θα συνεχίσει το έργο των μεταρρυθμίσεων, εξοικονομώντας περισσότερα χρήματα για τους ασφαλισμένους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης, σπεύδοντας μάλιστα να διευκρινίσει ότι τον συνδέει μακρά φιλία με τον διάδοχό του, διαψεύδοντας πρόσφατα δημοσιεύμετα που τους ήθελαν να έχουν ψυχρές σχέσεις.

Ο απερχόμενος υπουργός Υγείας υπενθύμισε ότι μέσα σε έναν χρόνο, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, Αντώνης Μπέζας και Ζέτα Μακρή, κατάφεραν να υλοποιήσουν «αιτήματα δεκαετιών, όπως η σύσταση του ΠΕΔΥ, ο εξορθολογισμός των δαπανών στην Υγεία, ενώ με 200 εκατομμμύρια ευρώ λιγότερα καταφέραμε να δώσουμε πρόσβαση σε φάρμακα και περίθαλψη σε όλους τους Έλληνες. Εκκρεμεί μόνο, μέχρι το τέλος του μήνα, να ρυθμιστεί το ζήτημα της υγειονομικής περίθαλψης των ανασφάλιστων».

Ο κ. Γεωργιάδης ευχαρίστησε ιδιαίτερως για τη συνεργασία, τον Αντώνη Μπέζα, με την ευχή να είναι επιτυχημένος και στα νέα του καθήκοντα στο υπουργείο Εργασίας, ενώ αναφερόμενος στα «επιτεύγματα της Ζέτας Μακρή, στον τομέα της Ψυχικής Υγείας, μην ξεχνάμε την πρόσφατη αποκάλυψη του σκανδάλου με τους ασθενείς-φαντάσματα στις Μονάδες Ψυχικές Υγείας».

Ευτυχής συγκυρία η ανάληψη του υπουργείου Υγείας
Ο κ. Βορίδης αναλαμβάνοντας και επίσημα τα καθήκοντά του, αναφέρθηκε στο έργο που συντελέστηκε στο υπουργείο, επί Γεωργιάδη, χαρακτηρίζοντάς το «σημαντικό», ενώ υπογράμμισε ότι αποτελεί γι’ αυτόν «ευτυχή συγκυρία, να συνεπικουρούμαι από τον κ. Γρηγοράκο και την κ. Παπακώστα, στο δύσκολο έργο που συνεπάγεται ο τομέας της Υγείας».

Μάλιστα, έσπευσε να επισημάνει ότι, η επιλογή των συνεργατών του έχει και συμβολική σημασία, λόγω της επαγγελματικής ιδιότητας του Λεωνίδα Γρηγοράκου, ως Πνευμονολόγου – Εντατικολόγου, αλλά και της Κατερίνας Παπακώστα, με την πλούσια κοινωνική της δράση υπέρ των ευπαθών κοινωνικών ομάδων. Συμβολική χαρακτήρισε επίσης ο κ. Βορίδης και την παρουσία του υιού της νέας υφυπουργού Υγείας στην τελετή παράδοσης – παραλαβής, αφού πρόκειται για άτομο με αναπηρία.

Νωρίτερα, ο νέος υπουργός Υγείας, Μάκης Βορίδης, είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από τον προκάτοχό του, σε κατ’ ιδίαν συνάντηση, για όλα τα ανοιχτά «μέτωπα» στον τομέα της Υγείας.

ΠΗΓΗ: in.gr

Write A Comment