Ειδήσεις

ΥΠΟΚΙΝΟΥΜΕΝΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΘΕΤΙΚΗ ΛΙΣΤΑ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ Ο ΠΦΣ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Αθήνα
Για πιέσεις προς τα μέλη των αρμόδιων επιτροπών που συντάσσουν τις λίστες των συνταγογραφούμενων και μη φαρμάκων, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ), καλώντας το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΦ να διευθετήσουν το ζήτημα.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίου τύπου, εταιρείες του κλάδου φαρμάκου ασκούν πιέσεις προς τις αρμόδιες επιτροπές για μεταφορά σκευασμάτων από την Θετική λίστα των αποζημιούμενων φαρμάκων στην λίστα των Μη Υποχρεωτικώς Συνταγογραφούμενων Φαρμάκων.

«Η τακτική αυτή των εταιρειών που πιέζουν προς κάθε κατεύθυνση, θα έχει ως αποτέλεσμα την επιβάρυνση του ασφαλισμένου, που εφόσον δεν θα καλύπτεται το σκεύασμα από την κοινωνική ασφάλιση, θα καταβάλλει ολόκληρη την αξία του», επισημαίνουν οι φαρμακοποιοί.

Ο ΠΦΣ μάλιστα προειδοποιεί ότι αυτή η πρακτική ενέχει κινδύνους για την Δημόσια Υγεία «δεδομένου ότι πολλά από τα σκευάσματα αυτά περιέχουν φαρμακευτικές ουσίες, οι οποίες θα πρέπει να χορηγούνται κατόπιν συνταγογράφησης».

Και η ανακοίνωση καταλήγει υπενθυμίζοντας ότι «ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος από την πρώτη στιγμή είχε τονίσει τους κινδύνους από την απελευθέρωση της πώλησης των ΜΥΣΥΦΑ. Οι θιασώτες του ελεύθερου ανταγωνισμού θα πρέπει να κατανοήσουν ότι το φάρμακο δεν εμπίπτει στις αρμοδιότητες τους».

ΠΗΓΗ: health.in.gr

Write A Comment