Αγγειοχειρουργική

ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΑ ΑΓΓΕΙΑΚΑ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το διεθνούς εμβέλειας Ιατρικό Συνέδριο με θέμα την Εκπαίδευση και την διαρκή Ενημέρωση στα Αγγειακά Νοσήματα και τίτλο ‘Leading Innovative Vascular Education – LIVE 2015’ θα πραγματοποιηθεί στις 21-23 Μαΐου 2015 σε κεντρικό ξενοδοχείο (Aquila Atlantis Hotel)του Ηρακλείου στην Κρήτη.

Το συνέδριο διοργανώνεται από το Ινστιτούτο Αγγειακών Παθήσεων σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Αγγειακής και Ενδαγγειακής Χειρουργικής και το Stony Brook Medical Center των Η.Π.Α.

Το ετήσιο διεθνές ιατρικό συνέδριο LIVE 2015 – που πραγματοποιείται με ιδιαίτερη επιτυχία από το 2010 – έχει ξεπεράσει τα όρια του ελλαδικού χώρου και θεωρείται μία πρότυπη επιστημονική συνάντηση με την ενεργή συμμετοχή και υποστήριξη έγκριτων επιστημονικών εταιρειών διεθνούς εμβέλειας, όπως της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας (European Society for Vascular Surgery) και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιο-Αγγειοχειρουργικής (European Society of Cardio-Vascular and Endovascular Surgery). Το επιστημονικό πρόγραμμα έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση Ιατρικών Ειδικοτήτων (European Union of Medical Specialists – UEMS) με 17 μόρια συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Στόχος του συνεδρίου είναι να αναδείξει τη διεθνή εμπειρία και πρακτική στο τομέα της Αγγειοχειρουργικής αλλά και εν γένει των αγγειακών παθήσεων, φέρνοντας τους συνέδρους σε επαφή με ό,τι νεώτερο στη διάγνωση και θεραπεία αυτών. Όπως κάθε χρόνο, αναμένεται ιδιαίτερα έντονο το ενδιαφέρον των Ελλήνων αλλά και ξένων ιατρών που θα παρακολουθήσουν τις εργασίες του. Οι σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικά επιμορφωτικά σεμινάρια (hands-on workshops), καθώς και να παρακολουθήσουν σημαντικό αριθμό στρογγυλών τραπεζών, διδακτικών ομιλιών και συζητήσεων με τους ειδικούς. Ειδικότερα, έχουν προσκληθεί 50 διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ευρώπη και την Αμερική και 40 έλληνες επιστήμονες, οι οποίοι θα μεταφέρουν τις πολύτιμες γνώσεις και εμπειρίες τους.

Μία σημαντική καινοτομία του φετινού συνεδρίου είναι η φιλοξενία του θερινού σχολείου της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιο-Aγγειοχειρουργικής που θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου, μία ημέρα νωρίτερα, στις 20 Μαΐου 2015.

Ιατροί από το εξωτερικό και την Ελλάδα θα παρευρεθούν και θα διαμείνουν 3-4 ημέρες στο Ηράκλειο της Κρήτης με αφορμή τη διοργάνωση του σημαντικού διεθνούς συνεδρίου συμμετέχοντας επίσης στις προσυνεδριακές εκπαιδευτικές συνεδρίες της Ευρωπαϊκής Αγγειοχειρουργικής Εταιρείας και της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Καρδιο-αγγειοχειρουργικής.

Επισήμως η έναρξη του συνεδρίου θα γίνει τα βράδυ της Πέμπτης, 21 Μαΐου 2015 και ώρα 20.15 με τη κεντρική ομιλία του Καθηγητού Hans – Henning Eckstein προς τιμή του προσφάτως εκλιπόντος Καθηγητού Αγγειοχειρουργικής Αστερίου Κατσαμούρη, ενώ θα προηγηθεί και σύντομη αναφορά στην ζωή και το έργο του. Ο Αστέριος Κατσαμούρης υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Αγγειακών Παθήσεων αλλά και ιδρυτής της Αγγειοχειρουργικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου υπηρετώντας το Πανεπιστήμιο της Κρήτης για μία εικοσαετία.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: http://www.live2015.gr.

Write A Comment