O Γιατρός Συμβουλεύει

7 πράγματα που θα συμβούν στο σώμα σας αν σταματήσετε να πίνετε αλκοόλ και τα μεγάλα οφέλη για την υγεία σας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Αλλαγές στο σώμα – Χρήσιμες πληροφορίες: Πολλοί άνθρωποι που καταναλώνουν αλκοόλ, όταν παύουν την κατανάλωσή του, δέχονται τα αποτελέσματα. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα έχουν να κάνουν, με αλλαγές στο σώμα. Επίσης, έχουν να κάνουν και με αλλαγές σε κάποιους άλλους παράγοντες της ζωής τους. Όμως, το βέβαιο είναι πως η ζωή τους θα πηγαίνει από το καλό στο καλύτερο.

Θα κοιμάστε καλύτερα: Ένα από τα πρώτα οφέλη που θα δείτε, είναι ο καλύτερος ύπνος. Σύμφωνα με την έρευνα “Αλκοολισμός: Κλινική και Πειραματική Έρευνα”, το αλκοόλ διαταράσσει τον ύπνο. Γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε ξύπνημα κατά τη διάρκεια της νύχτας και ύπνο κατά τη διάρκεια της μέρας. Η διακοπή της κατανάλωσης αλκοόλ μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερο βραδινό ύπνο και αίσθηση φρεσκάδας το πρωί.

Θα έχετε ένα πιο υγιές συκώτι

Θα εξοικονομήσετε χρήματα: Μπορεί να είναι εμφανές, αλλά όταν κόβετε το αλκοόλ μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά από τα χρήματά σας. Αντί να πάρετε ένα μπουκάλι κρασί των 15 ευρώ, μπορείτε να πάρετε μια σόδα με 1 ευρώ. Στην αρχή μπορεί να μην καταλάβετε τη διαφορά, αλλά στο τέλος του μήνα η διαφορά θα είναι εμφανής.

Θα τρώτε λιγότερο: Μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Αμερικανικό Περιοδικό Κλινικής Διατροφής, εξηγεί πως το αλκοόλ επηρεάζει την πρόσληψη των τροφών. Αυτό σημαίνει ότι όσοι κατανάλωναν μέτριες ποσότητες αλκοόλ, έτρωγαν περισσότερο καθώς έπιναν.

Θα χάσετε βάρος: Εφόσον οι άνθρωποι έχουν την τάση να τρώνε λιγότερο τις ημέρες που δεν καταναλώνουν αλκοόλ, το να κόψετε τελείως το αλκοόλ μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε βάρος. Σύμφωνα με το MyFitnessPal, μια παγωμένη μαργαρίτα μπορεί να περιέχει μέχρι και 300 θερμίδες και 23 γραμμάρια ζάχαρης.

Θα καθαρίσει το δέρμα σας: Η Vogue αναφέρει ότι το αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει μεγάλες ζημιές στην επιδερμίδα, καθώς προκαλεί αφυδάτωση και λοιμώξεις. Η αποκοπή του αλκοόλ από τη διατροφή, όχι μόνο θα κάνει την επιδερμίδα σας να φαίνεται πιο ενυδατωμένη, αλλά θα μειώσει και την ερυθρότητα του δέρματος.

Θα μειωθεί η παλινδρόμηση οξέος: Σύμφωνα με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής των ΗΠΑ, η κατανάλωση αλκοόλ μπορεί να αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τη νόσο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης. Το NPR εξηγεί ότι το αλκοόλ χαλαρώνει τους μυς μεταξύ του στομάχου και του οισοφάγου, επιτρέποντας στο οξύ του στομάχου να ανέβει προς τα πάνω.

 

Write A Comment