Αναπνευστικό

Κορωνοϊός: Θάνατος από κορωνοϊό στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης Μαμάτσειο – το 7ο θύμα του ιού στη χώρα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Έχασε τη μάχη για τη ζωή πριν από λίγα λεπτά στο Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης Μαμάτσειο, το πρώτο επιβεβαιωμένο κροούσμα κoρωνοϊού στην Κοζάνη.

Πρόκειται για τον 87χρονο από τη Δαμασκηνιά Βοϊου, ο οποίος νοσηλευόταν από το πρωί της Δευτέρας στο νοσοκομείο. Είναι το 7ο θύμα του ιού στη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο άνδρας έπασχε από σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Το χωριό Δαμασκηνιά βρίσκεται σε καραντίνα, καθώς έχουν επιβεβαιωθεί πολλά κρούσματα της νόσου.

Τα στοιχεία για τους θανάτους μέχρι σήμερα στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ενημέρωση από τον καθηγητή παθολογίας και λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα, τα μέχρι σήμερα στοιχεία που υπάρχουν για τους ανθρώπους που έχουν χάσει τη ζωή τους από τη νόσο COVID-19, είναι τα εξής:

  • Όλοι όσοι έχουν χάσει τη ζωή τους είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας
  • Όλοι ήταν άνδρες

«Παρόμοια με την εικόνα του εξωτερικού, βλέπουμε και στην πατρίδα μας σιγά-σιγά, τα ποσοστά θανάτων είναι υψηλότερα για τους άνδρες από τις γυναίκες και αφορά κυρίως σε άτομα με καρδιακά προβλήματα, διαβήτη, χρόνια αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθειες», ανέφερε ο κ. Τσιόδρας.

Ο κίνδυνος θνησιμότητας για τους υγιείς από κορονοϊό, είναι κάτω από 1% και 10πλασιάζεται για όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα. «Είναι μια ήπια νόσος που οι περισσότεροι θα την περάσουν ελαφρά, αλλά θα έχουμε και θανάτους», τόνισε ο καθηγητής.

Write A Comment