Ιατρικά Νέα

Ενημέρωση από την Creta Inter Clinic για τα υγειονομικά πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου στην αντιμετώπιση του Covid-19

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Την Τρίτη όλοι οι φορείς του τουρισμού της Κρήτης, συζήτησαν για τα πρωτόκολλα προστασίας από τον covid19, με τους Γ. Σαρόγλου- καθηγητή Λοιμωξιολογίας στο ΕΚΠΑ, Α.Τσαγκρή- καθηγητή Διευθυντή του εργαστηρίου Μικροβιολογίας στο ΕΚΠΑ, Ν. Σπανάκη- καθηγητή και Διευθυντή εργαστηρίου Μοριακής Βιολογίας στο ΕΚΠΑ , Γ. Παναγιωτακόπουλο- καθηγητή Λοιμωξιολογίας και Αντιπρόεδο του ΕΟΔΥ και τον Γ. Γεωργιάδη- Διευθυντή ΜΕΘ του METROPOLITAN HOSPITA. Όλοι οι παραπάνω μαζί με τους φορείς του τουρισμού της Κρήτης όπως ο πρόεδρος των ξενοδόχων, ο πρόεδρος των τουριστικών πρακτόρων, ο πρόεδρος των διευθυντών των ξενοδοχείων, οι ιατροί και τα ιατρικά κέντρα της τουριστικής περιφέρειας συζήτησαν για την θωράκιση της Κρήτης εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου.

Όπως τόνισε ο Πρόεδρος του Creta Inter Clinic, Γιώργος Στεφανουδάκης:

“Για πρώτη φορά ο τουρισμός με τα θέματα υγείας είναι συνοδοιπόροι. Είναι μία πρόκληση για την Κρήτη, διότι η Κρήτη είναι η μητρόπολη του τουρισμού στην Ελλάδα. Ο τουρισμός είναι μεγάλη βιομηχανία και αυτή την στιγμή βάλλεται από έναν αντίπαλο ανεξέλεγκτο, όπου προσπαθούμε να τον ελέγξουμε. Η πολιτεία πέτυχε πολλά σε αυτό τον έλεγχο, με τους επιστήμονες.

Μέρος από αυτούς τους επιστήμονες μίλησαν στην τηλεδιάσκεψη. Είναι συνεργάτες του ομίλου HHG, όπου σε αυτό τον όμιλο ανήκει οι κλινικές Metropolitan, Metropolitan General, το ΥΓΕΙΑ, το ΜΗΤΕΡΑ και το Interclinic. Aυτοί οι συνεργάτες-καθηγητές δίνουν απαντήσεις στον δικό τους τομέα. Για παράδειγμα άλλος αναφέρεται για τον τουρισμό και την πανδημία, την πιθανότητα κυλιόμενης μορφής του ιού, τις πιθανότητες να εμφανιστούν περιστατικά και πως θα το αντιμετωπίσουμε. Άλλος ασχολείται και έχει μελετήσει περισσότερο τα θέματα προέλευσης των τουριστικών ομάδων και την επικινδυνότητα που έχει η κάθε χώρα προέλευσης. Μόλις χτες σε έλεγχο αεροπλάνου που ήρθε από την Ντόχα στην Αθήνα, βρέθηκαν 12 άτομα στα 120 άτομα με τον ιό, το 10% των επιβατών. Δηλαδή όταν έρθουν τέτοια κύματα, πως θα τα αντιμετωπίσουμε; Πόσο ειδών τεστ υπάρχουν για τον κορονοϊό, τι κάνουμε με τον ασθενή και το περιβάλλον του, θα τους υποδεχτεί νοσοκομείο; Αυτά είναι τα ερωτήματα που απαντήθηκαν στην σημερινή ενημέρωση.”

Η CRETA INTERCLINIC στην τρέχουσα σεζόν που ξεκινάει επίσημα σε δυο εβδομάδες βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των προκλήσεων.

Η πρωτότυπη πρωτοβουλία, ώστε να ενημερώσουν για τα υγειονομικά πρωτόκολλα του τουριστικού κλάδου στην αντιμετώπιση της πανδημίας του COVID-19, αποδεικνύει ότι τα νοσηλευτικά ιδρύματα της HHG : ΜΕΤROPOLITAN,YGEIA,MHTERA,METROPOLITAN GENERAL ΛΗΤΩ,CRETA INTERCLINIC είναι έτοιμοι να διαχειριστούν την απόλυτη εφαρμογή των κανόνων και την λήψη επί πλέον μέτρων ώστε :

1. Να βοηθήσουν στον τουριστικό τομέα ,την συνέχιση της επιτυχημένης από πολιτεία και επιστήμονες υγείας αντιμετώπιση της πανδημίας.

2. Την θωράκιση και υποστήριξη του τουρισμού που για την χώρα είναι μια επιστημονική κοινωνική και οικονομική πρόκληση.

Write A Comment