Ειδήσεις

Κικίλιας: Από τη Σάμο ξενικά περιοδεία στην ακριτική Ελλάδα και τα νησιά

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Επίσκεψη στις ακριτικές περιοχές της χώρας και τα νησιά πραγματοποιεί ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας. Χτές βρέθηκε στη Σάμο και επισκέφθηκε το Γενικό Νοσοκομείο του νησιού.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου βρέθηκε χτές Πέμπτη 04-06-20, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας στο πλαίσιο περιοδείας του στα ακριτικά νησιά της χώρας. Ο κ. Κικίλιας συγκάλεσε σύσκεψη με τη Διοίκηση και εργαζόμενους του Νοσοκομείου, ενώ απερχόμενος δήλωσε ικανοποιημένος από τη λειτουργία του Νοσοκομείου κατά την πρώτη φάση της πανδημίας, “σε ένα νησί που δεν έχει επιβεβαιωμένο κρούσμα κορονοϊού”, όπως ανεφερε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, από την αρχή του έτους στο Γενικό Νοσοκομείο Σάμου:

–      Έχουν πραγματοποιηθεί 28 προσλήψεις ιατρών, νοσηλευτών και λοιπού προσωπικού.

–      Έχει τοποθετηθεί στον εξωτερικό χώρο του Νοσοκομείου, οικίσκος πρώτης διαλογής ύποπτων περιστατικών Covid-19.

–      Έχει διαμορφωθεί και εξοπλιστεί θάλαμος λήψης δειγμάτων.

–      Έχει εγκατασταθεί φορητό ακτινολογικό  μηχάνημα και εξοπλισμός για τη διασωλήνωση περιστατικών Covid-19

–      Έχουν πλήρως αναπτυχθεί δύο επιπλέον κλίνες ΜΕΘ. Σήμερα, το Νοσοκομείο διαθέτει έξι κλίνες ΜΕΘ, εκ των οποίων οι τρεις ΜΕΘ-Covid.

Επιπλέον, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ξεκινούν έργα ανακαίνισης της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου και στο αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα εργασίες συντήρησης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών.

Τέλος, στο σχεδιασμό ενίσχυσης του νησιού για την καλοκαιρινή περίοδο, τοποθετούνται από το ΕΚΑΒ εντός των επόμενων ημερών τέσσερις επιπλέον διασώστες-πληρώματα ασθενοφόρων.

Κικίλιας: “Μέγα γαρ της θαλάσσης κράτος”

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη στο ΓΝ Σάμου, ο υπουργός Υγείας δήλωσε ότι είναι κομβικής σημασίας για τη χώρα, η στήριξη των ακριτικών νησιών:

«Μέγα γαρ το της θαλάσσης κράτος. Η νησιωτικότητα είναι πάρα πολύ σημαντική για εμάς ως χώρα. Στην πιο δύσκολη στιγμή που μπορεί να αντιμετωπίσουμε, πρέπει να στηρίξουμε τα νησιά μας, ειδικά το ακριτικό νησί της Σάμου. Γι’ αυτό βρίσκομαι σήμερα εδώ. Είδα το νοσοκομείο, μίλησα με τη Διοίκηση, τους εργαζόμενους, τους ιατρούς, τους διασώστες του ΕΚΑΒ. Είναι πλέον εμφανές, ότι το υγειονομικό κομμάτι πρέπει να ενταχθεί στο σύστημα της εθνικής μας ασφάλειας και είναι πάρα πολύ κομβικό το να στηρίζονται τα ακριτικά νησιά μας. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγω, ως Υπουργός Υγείας, να ξεκινήσω από τη Σάμο τις επισκέψεις μου στην ακριτική Ελλάδα και στα νησιά μας».

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας θα επισκεφθεί τον Δήμαρχο και το Κέντρο Υγείας στο Καρλόβασι.

Δείτε φωτογραφίες από την επίσκεψη του Βασίλη Κικίλια στη Σάμο:

     

Write A Comment