Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Απότομη αύξηση των ασθενών στις ΜΕΘ τον τελευταίο μήνα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Ολα τα στοιχεία.

Για άλλο ένα 24ωρο η Ελλάδα κατέγραψε πάνω από 200 κρούσματα κορωνοϊού, με την Αττική και τις κλειστές δομές να παραμένουν στο επίκεντρο και να προκαλούν ανησυχία.

Η άνοδος των κρουσμάτων σε πάνω από 200 για αρκετές ημέρες μέσα στον Αύγουστο, οφείλεται σε πολλούς παράγοντες ενώ έξτρα πηγή ανησυχίας ήταν τα κρούσματα που εμφανίστηκαν σε κλειστές δομές , σε δύο περιπτώσεις με τραγικά αποτελέσματα, αφού ένας οίκος ευγηρίας στη Θεσσαλονίκη μετρά 23 θύματα και ένας δεύτερος 9.

Είναι χαρακτηριστικό πως από την 1η Αυγούστου μέχρι χθες, έχουν καταγραφεί πάνω από 6.600 κρούσματα.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΕΟΔΥ, την 1η Αυγούστου υπήρχαν μόλις 10 νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ. Ενα μήνα μετά , σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση, 39 άνθρωποι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, αριθμός σημαντικά αυξημένος.

Χαρακτηριστικοί είναι οι αριθμοί ανά 10ημερο στις ΜΕΘ:

  • 1η Αυγούστου: 10
  • 10 Αυγούστου: 24
  • 20 Αυγούστου: 30
  • 30 Αυγούστου: 35
  • 3 Σεπτεμβρίου: 39

Κορωνοϊός: Νέες εστίες σε δομές, σε Αθήνα και Οινόφυτα
Οσον αφορά τις κλειστές δομές, η ανησυχία ολοένα και μεγαλώνει, καθώς για άλλο ένα 24ωρο βρέθηκαν κρούσματα σε δύο περιπτώσεις, όπου χρειάστηκε να μπει καραντίνα. Η πρώτη αφορά δομή τοξικοεξαρτημένων στον Δήμο Αθηναίων, καθώς εντοπίστηκε κρούσμα κορωνοϊού. Στην δομή, που λειτουργεί σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ, βρέθηκε θετικός ένας χρήστης, ο οποίος νωρίτερα είχε παρουσιάσει συμπτώματα. Ετσι, κλιμάκιο του ΕΟΔΥ θα προχωρήσει στην ιχνηλάτηση και την διαδικασία δειγματοληψίας, ενώ δεν αποκλείεται να ληφθούν και περιοριστικά μέτρα, αν και στη δομή δεν μένει σταθερός αριθμός ανθρώπων.

Ενα δεύτερο περιστατικό σε δομή παρουσιάστηκε χθες στα Οινόφυτα. Αφορά μία δομή προσφύγων όπου βρέθηκαν δύο θετικά κρούσματα. Ένας πρόσφυγας που έχει αιτηθεί άσυλο, ηλικίας 45 ετών, βρέθηκε θετικός, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου. Ετσι, η δομή τέθηκε σε καραντίνα από χθες και για δύο εβδομάδες (ως τις 16 Σεπτεμβρίου συγκεκριμένα), μετά από κοινή απόφαση των υπουργών Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης και Ασύλου και σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Write A Comment