O Γιατρός Συμβουλεύει

Οι δύο αλλαγές που πρέπει να κάνεις στη ζωή σου για να αποτρέψεις τον καρκίνο

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Κάντε τακτικά -έστω και ήπια- σωματική άσκηση και μην πίνετε αλκοόλ, αν θέλετε να μειώσετε τον κίνδυνο καρκίνου, λέει η American Cancer Society στις νέες οδηγίες για την πρόληψη του καρκίνου.
Οι επικαιροποιημένες συστάσεις των ειδικών εστιάζουν επίσης στην μείωση της κατανάλωσης ζάχαρης και κόκκινου κρέατος.

Καρκίνος – πρόληψη: Τι συνιστούν οι επιστήμονες

Συγκεκριμένα, οι νέες οδηγίες λένε ότι, αντί ένας ενήλικας να ασκείται σε μέτρια ένταση για 150 λεπτά την εβδομάδα (ή σε αυξημένη ένταση για 75 λεπτά), θα πρέπει να προσπαθήσουν να αυξήσει αυτούς τους χρόνους σε 150 έως 300 λεπτά μέτριας σωματικής δραστηριότητας ή 75 έως 150 λεπτά έντονης σωματικής δραστηριότητας σε εβδομαδιαία βάση.

Μάλιστα, λένε ότι στόχος θα πρέπει να είναι τα άνω όρια αυτών των προτάσεων (300 και 150 λεπτά αντίστοιχα).

Όσον αφορά τη διατροφή, τα άτομα που ενδιαφέρονται να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου θα πρέπει να στοχεύουν να τρώνε περισσότερα φυτά, συμπεριλαμβανομένων δημητριακών ολικής άλεσης (όχι επεξεργασμένα) και τουλάχιστον δυόμισι φλιτζάνια πολύχρωμα φρούτα και λαχανικά κάθε μέρα. Επίσης πρέπει να τρώνε λιγότερη ζάχαρη και κρέας (περιορίζοντας ειδικά το επεξεργασμένο και το κόκκινο κρέας στο ελάχιστο).

Στο παρελθόν, η American Cancer Society συνιστούσε μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, αλλά η νέα οδηγία λέει ότι είναι καλύτερο να αποφεύγετε το αλκοόλ εντελώς εάν είναι δυνατόν. Τα άτομα που πίνουν αλκοόλ πρέπει να διατηρούν τα προηγούμενα συνιστώμενα όρια: όχι περισσότερο από ένα ποτό την ημέρα για τις γυναίκες και δύο ποτά την ημέρα για τους άνδρες.

Write A Comment