Ειδήσεις

Μητσοτάκης – ΔΕΘ: «Πρώτος θα εμβολιαστώ εγώ και η οικογένειά μου – Πρόβλημα οι αντιεμβολιαστές»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Θα χρειαστεί πολύ προσπάθεια να πειστεί η κοινή γνώμη ότι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα είναι ασφαλές, αποτελεσματικό και τελικά απαραίτητο, τόνισε από τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου.

Προχωρώντας ακόμη παραπάνω, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι δεν θα διστάσει ο ίδιος και η οικογένειά του, να είναι οι πρώτοι που θα δοκιμάσουν το εμβόλιο όταν αυτό κυκλοφορήσει, ώστε να πείσει τους δύσπιστους αντιεμβολιαστές για την ασφάλειά του. Παρότρυνε μάλιστα και άλλους επώνυμους ανθρώπους να δώσουν το καλό παράδειγμα.

Συγκεκριμένα ο πρωθυπουργός ανέφερε:

“Αν πρέπει για λόγους συμβολισμού πρώτος να εμβολιαστώ εγώ και η οικογένειά μου για να δείξω το παράδειγμα, θα το κάνω με πολύ μεγάλη χαρά και νομίζω ότι το ίδια πρέπει να γίνει με πολλούς σοβαρούς ανθρώπους οι οποίοι πρέπει να δείξουν ότι δεν φοβούνται το εμβόλιο κι ότι οι παρενέργειες είναι ελάχιστες, αμελητέες θα έλεγα, μπροστά στο μεγάλο όφελος που μας δίνει το εμβόλιο στην αντιμετώπιση μιας πανδημίας, η οποία σκοτώνει ανθρώπους, θερίζει ζωές, αλλά τσακίζει και οικονομίες”, τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: Πρόβλημα οι αντιεμβολιαστές – Σε 6 μήνες το εμβόλιο

Το πρόβλημα θα είναι να πείσουμε τους αντιεμβολιαστές να εμβολιαστούν, όταν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού θα κυκλοφορήσει, επισήμανε ο πρωθυπουργός, ο οποίος συμπλήρωσε ότι “οι αντιεμβολιστές είναι πολλοί σε σχέση με τους αρνητές της μάσκας που είναι πολύ λίγοι”.

Για να κάμψουν τις πιθανές αντιδράσεις, συμπλήρωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, όλες οι μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες που παράγουν το εμβόλιο, προχώρησαν σε μια πρωτοφανή κίνηση να υπογράψουν ένα “συμβόλαιο τιμής” ότι αποκλείεται να διαθέσουν ένα εμβόλιο στην αγορά, εάν δεν είναι απολύτως πεπεισμένοι ότι το εμβόλιο είναι απολύτως ασφαλές.

“Αυτό γίνεται και σε ένα βαθμό να αποκρούσουν ενδεχόμενες πολιτικές πιέσεις να βγει ένα εμβόλιο νωρίτερα απ’ ότι οι εταιρείες θα ήταν έτοιμες να το διαθέσουν. Είμαι λοιπόν απολύτως πεπεισμένος ότι το εμβόλιο θα είναι απολύτως ασφαλές. Όσο είναι και το εμβόλιο της γρίπης, το οποίο είναι δοκιμασμένο και για το οποίο έχουμε ήδη προμηθευτεί επιπλέον ποσότητες, και θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός άμεσα και είναι σημαντικό να μην συμπέσει η επιδημία γρίπης με το δεύτερο κύμα του κορονοϊού”, ανέφερε ο πρωθυπουργός και ζήτησε τη βοήθεια όλων για να ενημερωθεί η κοινή γνώμη σωστά για την ασφάλεια του εμβολίου.

Δήλωσε, επίσης, “συγκρατημένα αισιόδοξος για το χρονοδιάγραμμα του εμβολίου”, το οποίο εκτίμησε ότι θα είναι διαθέσιμο μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Ωστόσο, όπως ανέφερε, “κλινικές έρευνες είναι, κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι θα έχουμε καθυστερήσεις. Και γι’ αυτές τις καθυστερήσεις κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει και το κακό σενάριο και θα είμαστε έτοιμοι και γι’ αυτό”.

Η Ελλάδα είναι σε όλα τα συμβόλαια προαγοράς, συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός και θα πάρουμε τον αριθμό εμβολίων που μας αναλογεί. “Έχω πει ότι θα είναι δωρεάν”, συμπλήρωσε.

Write A Comment