Αφιερώματα

Ενημέρωση από το Διακρότημα Ηρακλείου για τις μαθησιακές δυσκολίες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

To ΔΙΑΚΡΟΤΗΜΑ Ηρακλείου Κρήτης είναι μέλος της Νο1 αλυσίδας φροντιστηρίων στην Ελλάδα και Κύπρου και ξεκίνησε τη λειτουργία του στο Ηράκλειο τον Σεπτέμβριο του 2020.

Το καινοτόμο σύστημα του Διακροτήματος το καθιστά διαφορετικό από ένα παραδοσιακό φροντιστήριο. Η χρήση νέων τεχνολογιών (διαδραστικοί πίνακες, προτζέκτορες, ηλεκτρονικά βιβλία, γραφίδες κ.α.), η καθημερινή ηλεκτρονική ενημέρωση γονέων, οι επιπλέον ώρες μελέτης στο χώρο του φροντιστηρίου με επίβλεψη και καθοδήγηση καθηγητή για κάλυψη κενών και αποριών, οι πανελλαδικού τύπου εξετάσεις κάθε δύο εβδομάδες με δελτία εξεταστέας ύλης, η πλήρης αξιοποίηση του χρόνου παραμονής του παιδιού στο φροντιστήριο, τα πλάνα ύλης για την έγκυρη και έγκαιρη κάλυψη της (50% πριν από τον Σεπτέμβριο της Γ’ Λυκείου) είναι κάποια σημεία υπεροχής του Διακροτήματος.

Και όλα αυτά σε σύγχρονους και καλαίσθητους χώρους που πληρούν όλους τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας για τους μαθητές και συμβάλλουν στην καλή τους ψυχολογία.

Στα πλαίσια της παροχής υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικών υπηρεσιών και με γνώμονα το ότι τα παιδιά αξίζουν το καλύτερο, το Διακρότημα διοργανώνει αυτή την εβδομάδα μια σειρά διαλέξεων στον χώρο του φροντιστηρίου σε συνεργασία με τα DYSLEXIA CENTERS για να ενημερωθούν οι γονείς των μαθητών σχετικά με τις μαθησιακές δυσκολίες (δυσλεξία. ΔΕΠΥ κλπ.).

 

 

Συγκεκριμένα, ο κ. Γιάννης Χατζηανέστης, ειδικός λογοπαθολόγος και Διευθυντής του Dyslexia Centers Ηρακλείου Κρήτης θα μιλήσει για θέματα μαθησιακών δυσκολιών.

Μάλιστα, θα χορηγηθεί εντελώς δωρεάν μία πλήρης διάγνωση μαθησιακών δυσκολιών που περιλαμβάνει ψυχοεκαπαιδευτικά τέστ, IQ τέστ, μέθοδο οφθαλμοκίνησης Παυλίδης.

 

Η Διευθύντρια σπουδών του Διακροτήματος Ηρακλείου, κ. Θάνια Λιναρδάκη τόνισε ότι:

“Η διάγνωση αυτή θα αποτελέσει απαραίτητο εργαλείο στα χέρια των εκπαιδευτικών του φροντιστηρίου, στους οποίους εμπιστεύονται οι γονείς την σωστή καθοδήγηση των παιδιών τους, αφού θα μας κατατοπίσει για τις κλίσεις τους, το μαθησιακό τους επίπεδο και θα μας βοηθήσει να κάνουμε τις απαραίτητες διδακτικές παρεμβάσεις, ώστε να ενισχύσουμε τα κίνητρα μάθησης και να αξιοποιήσουμε τις κατάλληλες στρατηγικές για την ενίσχυση της μάθησης σε όλα τα επίπεδα.”

 

 

Ο Λογοπαθολόγος και Διευθυντής του Dyslexia Centers, κ. Γιάννης Χατζηανέστης μίλησε για αυτή την πρωτοβουλία ενημέρωσης.

Ήταν μία κοινή πρωτοβουλία με την κ. Λιναρδάκη και είναι ευκαιρία με το άνοιγμα του νέου φροντιστηρίου αυτή τη σεζόν, ώστε να κάνουμε μία ενημέρωση στους γονείς.

Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίσουμε τι είναι η δυσλεξία, η διάσπαση προσοχής και ο διαχωρισμός τους από τις γενικές μαθησιακές δυσκολίες, ποια είναι τα κοινά χαρακτηριστικά, ποιες είναι οι διαφορές και πως μπορούμε να τις διαγνώσουμε.”

Ενώ συνέχισε λέγοντας ότι:

Το βασικό διαγνωστικό κριτήριο της δυσλεξίας είναι η αργή ανάγνωση με λάθη, δευτερογενής συμπτώματα είναι η χαμηλή κατανόηση, φτωχή μεταφορά σκέψης στο γραπτό λόγο. Στην διάσπαση προσοχής υπάρχουν προβλήματα συμπεριφοράς και οργάνωσης. Χρειαζόμαστε δύο ραντεβού για να βγει η διάγνωση, ένα τρίωρο πρώτο ραντεβού και ένα δεύτερο μονόωρο. Στην πρώτη επίσκεψη γίνονται ψυχοεκπαιδευτικών τέστ, αναγνώσεις, ορθογραφία, ταχύτητα, κατανόηση. Γίνεται τέστ ευφυίας από ψυχολόγο και πραγματοποιείται και μία βιολογική διάγνωση, το οφθαλμολογικό τέστ, το οποίο μας δίνει μία παραπάνω διάγνωση, ώστε να ανιχνεύσουμε το μη λεκτικό βιολογικό τέστ με πολύ ακρίβεια, σημάδια δυσλεξίας και διάσπασης προσοχής από προσχολική ηλικία.

Στην δεύτερη επίσκεψη το οποίο πραγματοποιείται η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, με εκπαιδευτικό χαρακτήρα, όπου σε περιπτώσεις που χρειάζεται θεσπίζουμε ένα θεραπευτικό πλάνο συμβουλευτικού χαρακτήρα.

Το κράτος καλύπτει στο 100% την αντιμετώπιση, χρειάζεται μια γνωμοδότηση από ιδιωτικό ή δημόσιο φορέα και έπειτα στις περισσότερες περιπτώσεις καλύπτεται, σε επίπεδο λογοθεραπείας και σε επίπεδο εργοθεραπείας και ψυχοθεραπείας ή μαθησιακών δυσκολιών.”

 

Write A Comment