Ειδήσεις

Κικίλιας: Ταχύρρυθμη εκπαίδευση γιατρών για την Covid με τη συμμετοχή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Στην τηλεκπαίδευση γιατρών όλων των ειδικοτήτων για τη σωστή διάγνωση και διαχείριση των ασθενών με Covid προχωρά το ΕΚΑΒ-ΕΚΕΠΥ και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, το ταχύρρυθμο πρόγραμμα υλοποιείται στην κατεύθυνση της εκπαίδευσης ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων, με την επιστημονική επιμέλεια του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και την τεχνογνωσία του Κέντρου Επιχειρήσεων Υγείας του ΕΚΑΒ (ΚΕΠΥ-ΕΚΑΒ).

Στο πρόγραμμα συμμετέχουν: ο Αναπληρωτής Καθηγητής Παθολογίας-Λοιμωξιολογίας, της Ιατρικής Σχολής ΑΠΘ, Α΄ Παθολογική Κλινική, ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ, Δρ Συμεών Μεταλλίδης, η Προϊσταμένη στη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας και Θράκης, Δρ Παρθενόπη Παντελίδου, η Αναισθησιολόγος, Διευθύντρια ΤΕΠ ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ Δρ Βαρβάρα Φυντανίδου, και ο συντονιστής Διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ, Δημήτρης Πύρρος.

«Από την αρχή πανδημίας, είμαστε σε καθημερινή συνεργασία με τους επιστήμονες όλων των Πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων της χώρας, με στόχο την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της νόσου COVID-19″, δήλωσε ο υπουργός Υγείας κ. Κικίλιας.

Το πρόγραμμα, το οποίο γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης, αφορά όλες τις ειδικές γνώσεις για τη διαχείριση των ασθενών και την ασφάλεια των υγειονομικών:

Α) Χρήση Μέσων Ατομικής Προστασίας, όσον αφορά τον ασφαλή τρόπο ένδυσης & έκδυσης

Β) Κλινική προσέγγιση και εξέταση ασθενούς με νόσο COVlD-19

Γ) Εκτίμηση της βαρύτητας ασθενούς με νόσο COVlD-19

Δ) Οξυγονοθεραπεία

Ε) Διακομιδές & Αεροδιακομιδές ασθενών

Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει από τους ιατρούς της 3ης και 4ης ΥΠΕ στη Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη και άμεσα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, όπως αναφέρει το Υπουργείο Υγείας.

Write A Comment