Ειδήσεις

Πρωτοβουλία Ιατρικής Σχολής Κρήτης για τον εμβολιασμό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Η Ιατρική Σχολή Κρήτης στα πλαίσια της προσπάθειας ενημέρωσης του κοινού για τον εμβολιασμό, διοργανώνει την Τρίτη 29 Δεκεμβρίου στις 19.00 μία διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση “Εμβόλια κατά του Covid-19-Εμβολιασμός”, με την συμμετοχή δημοσιογράφων.

Στην διαδικτυακή εκδήλωση θα συμμετέχουν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής. κ. Κοντάκης Γεώργιος, ο Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγητής, κ. Κοχιαδάκης Γεώργιος και οι καθηγητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γραβάνης Αχιλλέας, Κοφτερίδης Διαμαντής, Τζανάκης Νίκος και Χαμηλός Γεώργιος.

Μιλώντας στην εκπομπή “Πυξίδα” του Κώστα Συλιγάρδου στο Ράδιο Κρήτη, ο  Κοσμήτορας Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης, Γιώργος Κοχιαδάκης ανέφερε: “H Iατρική Σχολή μέσα από το ερευνητικό και εκπαιδευτικό έργο της αναδεικνύοντας τους αυριανούς επιστήμονες, έχει και το καθήκον προς την κοινωνία της ενημέρωσης. Έτσι, διοργανώνει μία διαδικτυακή επιστημονική εκδήλωση για τον εμβολιασμό στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Θέματα που προβληματίζουν τους ανθρώπους, οι οποίοι βομβαρδίζονται από διάφορες πληροφορίες από το διαδίκτυο. Αυτά τα ερωτήματα θα απαντηθούν σήμερα στην διαδικτυακή εκδήλωση, συμμετέχοντας το κοινό και δημοσιογράφοι.”

Επιπρόσθετα, σχετικά με το εμβόλιο ο ίδιος δήλωσε: “Εγω φυσικά και θα κάνω το εμβόλιο. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ποσοστό στην κοινωνία μας που είναι αρνητές των πάντων, χωρίς επιχειρηματολογία. Ένας γιατρός δεν αποφασίζει αλλά συνιστάει και αποφασίζει ο ίδιος ο ασθενής και πρέπει να γνωρίζει τα υπερ και τα κατά του εμβολίου. Η λογική ιατρική συστήνει, δεν αποφασίζει. Αν εμβολιαστεί το 70% του ελληνικού πληθυσμού, τότε η ανοσία θα έχει μόνο 50% και αυτό δεν σταματάει την μετάδοση του ιού.”

 

Write A Comment