Ειδήσεις

Άνοιξε τη Δευτέρα 11/1 η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για τους άνω των 85 ετών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Τη Δευτέρα 11/1 ξεκινά η διαδικασία των ραντεβού για τον εμβολιασμό των ηλικιωμένων άνω των 85 ετών, ενώ σιγά σιγά ολοκληρώνεται ο εμβολιασμός των φιλοξενούμενων στους οίκους ευγηρίας.
Πότε ανοίγει η πλατφόρμα emvolio.gov. gr για όσους πολίτες θέλουν να ελέγξουν εάν ανήκουν στους δικαιούχους του εμβολίου, με βάση τη σειρά προτεραιότητας που έχει θέσει η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών.

Από σήμερα Δευτέρα 11/1 θα ανοίξει η πλατφόρμα emvolio.gov.gr για όσους ενδιαφέρονται να διαπιστώσουν εάν ανήκουν στην ομάδα των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια της β’ φάσης εμβολιασμών, που ξεκινά στις 20 Ιανουαρίου. Η πρώτη ομάδα που θα λάβει το εμβόλιο είναι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας και ειδικότερα οι υπέργηροι άνω των 85 ετών.

Σύμφωνα με δήλωση του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριου Θεμιστοκλέους, θα προηγηθεί η παρουσίαση της πλατφόρμας για τα ραντεβού των πολιτών και στη συνέχεια να ανοίξει η ηλεκτρονική σελίδα.

Συγκεκριμένα ο κ. Θεμιστοκλέους δήλωσε: «Η παρουσίαση της πλατφόρμας για τα ραντεβού των πολιτών για τον εμβολιασμό κατά της Covid-19, θα γίνει στην αυριανή τακτική ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, που θα πραγματοποιηθεί στο Υπουργείο Υγείας στις 18:00. Η λειτουργία της για τους πολίτες ηλικίας 85 ετών και άνω, θα ξεκινήσει αμέσως μετά».

Πώς θα κλείνονται τα ραντεβού για τους πολίτες άνω των 85 ετών

Οι ενδιαφερόμενοι δεν θα χρειαστεί να επισκεφθούν την ιστοσελίδα για να κλείσουν ραντεβού, παρά μόνο για ενημέρωση. Ωστόσο θα πρέπει άμεσα να ενεργοποιήσουν την άυλη συνταγράφηση. Για τους μεγαλύτερους σε ηλικία, οι νεότεροι μπορούν να τους βοηθήσουν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία.

Στη συνέχεια, εφόσον ο ενδιαφερόμενος είναι εγγεγραμμένος στην άυλη συνταγογράφηση, λάβει αυτόματα ένα sms/email με το προκαθορισμένο σημείο ραντεβού, σε συγκεκριμένη ημέρα και ώρα.

Μαζί με τις πληροφορίες του ραντεβού ο πολίτης λαμβάνει ειδικό κωδικό επαλήθευσης και σχετικό link, στο οποίο μπορεί να επιβεβαιώσει και να οριστικοποιήσει το ραντεβού του. Το εμβολιαστικό κέντρο ορίζεται από το ηλεκτρονικό σύστημα, με βάση τη φορολογική διεύθυνση του πολίτη.

Όλα τα μηνύματα για ραντεβού θα σταλούν πριν ακόμα αρχίσει ο εμβολιασμός και θα οριστικοκοποιηθούν μόνο όταν ο δικαιούχος επιβεβαιώσει την πρόθεσή του να εμβολιαστεί.

Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας δήλωσε σχετικά: «Δεν χρειάζεται να καλέσετε για να εμβολιαστείτε, καθώς όλοι θα ενημερωθούν για το ραντεβού τους την κατάλληλη στιγμή. Το εμβόλιο είναι προαιρετικό, αλλά απαραίτητο για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και τους συνανθρώπους μας. Και δεν ξεχνάμε. Συνεχίζουμε να φοράμε μάσκα και να κρατάμε αποστάσεις για όσο χρειαστεί».

Τι θα κάνουν όσοι πολίτες δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση

Οι πολίτες που δεν είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση θα μπορούν να κλείσουν ραντεβού διαδικτυακά, εισάγοντας τον ΑΜΚΑ τους στη σχετική πλατφόρμα και το σύστημα θα τους ενημερώνει αυτόματα αν ανήκουν στις ομάδες που εμβολιάζονται τη δεδομένη χρονική στιγμή. Εφόσον ανήκουν στις ομάδες προτεραιότητας, μπορούν να κλείσουν το ραντεβού εισάγοντας τους κωδικούς taxisnet.

Όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας μπορούν να επικοινωνούν με τηλεφωνικό κέντρο, και δίνοντας τον ΑΜΚΑ τους και στοιχεία της ταυτότητάς τους θα μπορούν να ενημερώνονται για το πότε είναι προγραμματισμένο να εμβολιαστούν.

Εναλλακτικά, οι πολίτες μπορούν είτε να επισκεφθούν το κοντινότερο φαρμακείο τους και να ζητήσουν την υποστήριξη του φαρμακοποιού της γειτονιάς τους, είτε να μεταβούν στο πιο κοντινό ΚΕΠ της περιοχής τους για να κλείσουν ραντεβού.

Την προσοχή των πολιτών επέστησε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, έως ότου εμβολιαστεί το 70% του πληθυσμού, κατά την επίσκεψη που πραγματοποίησε την Παρασκευή, στο εμβολιαστικό Κέντρο του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου «Γ.Γεννηματάς»:

“Προσοχή παρακαλώ αυτούς τους τρεις μήνες – Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο. Θυμίζω ότι ο Ιανουάριος και ο Φεβρουάριος είναι οι μήνες των αναπνευστικών λοιμώξεων, πρέπει να προσέχουμε πολύ», σημείωσε.

Write A Comment