Ειδήσεις

Εμβολιασμοί Covid: Οι πρώτοι εμβολιασμοί υγειονομικών σε Κρήτη, Τρίκαλα και Λάρισα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Νέοι εμβολιασμοί ξεκίνησαν σήμερα σε πολλά περιφερειακά νοσοκομεία της χώρας, με τους υγειονομικούς να παίρνουν, ο ένας μετά τον άλλον, θέση στην καρέκλα για το “τρίπημα” του εμβολίου κατά του κορονοϊού.

Ο εμβολιασμός του υγειονομικού προσωπικού ξεκίνησε σήμερα στις 08.00 το πρωί, στο ΠΑΓΝΗ της Κρήτης. Τα εμβόλια έφτασαν στο νοσοκομείο, χθες Κυριακή, με ευθύνη του Συνεταιρισμού Φαρμακοποιών Αιγαίου και Κρήτης με τη συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έδωσε στη δημοσιότητα χθες το Υπουργείο Υγείας, μέσα στην εβδομάδα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί των υγειονομικών στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο του Ηρακλείου, το νοσοκομείο Ρεθύμνου και στο Λασίθι. Σύμφωνα με τη διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, έως τις 20 Ιανουαρίου εκτιμάται ότι θα έχουν εμβολιαστεί όλοι οι εργαζόμενοι σε υγειονομικές μονάδες του νησιού.

 Εμβολιασμοί και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας

Με τον Απόστολο Κομνό – διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας και συντονιστή διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας – καθώς επίσης και με την προϊσταμένη Διεύθυνσης Νοσηλευτικής του ΓΝΛ Βασιλική Ζήση ξεκίνησαν από νωρίς το πρωί της Δευτέρας οι εμβολιασμοί στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Η διαδικασία συνεχίζεται με τον εμβολιασμό υγειονομικών.

 Οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα

Πρώτος στο Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων εμβολιάστηκε ο διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας Στέφανος Τσουρβάκας, ο οποίος στέλνει μήνυμα ελπίδας και… ελευθερίας για όλους μας. Ακολούθησαν οι: Στέλλα Ντούβλη, Σοφία Γιδά, Κική Παγδάτογλου, Θεονίκη Παραφόρου, η Διευθύνουσα της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Ευαγγελία Ράτσικα.

Mέχρι τα τέλη της εβδομάδας προβλέπεται να εμβολιαστεί όλο το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου Τρικάλων που έχει δηλώσει συμμετοχή στον εμβολιασμό.

Δίπλα από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο για τον εμβολιασμό υπάρχει πλήρως εξοπλισμένη κλίνη έτσι ώστε αν χρειαστεί να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα.

Εμβολιάστηκαν οι πρώτοι υγειονομικοί στην Κόρινθο

Οι πρώτοι που έκαναν το εμβόλιο ήταν, ο διοικητής του νοσοκομείου Κορίνθου Γρηγόρης Καρπούζης, o διευθυντής στην Καρδιολογική Κλινική ο Χρήστος Χασικίδης και η Τίνα Γεωργάκη διευθύντρια της ιατρικής υπηρεσίας του νοσοκομείου Κορίνθου.

Οι εμβολιασμοί υγειονομικών και εργαζόμενων σε δομές σε τρεις φάσεις

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, μέχρι τις 15:00 σήμερα θα πραγματοποιηθούν 572 νέοι εμβολιασμοί. Το διάστημα από 4/1/2021 έως 20/1/2021, σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, θα ολοκληρωθεί η πρώτη δόση του εμβολιασμού των υγειονομικών, των διαμενόντων και εργαζομένων στους οίκους ευγηρίας, στις μονάδες χρόνιας φροντίδας και στα κέντρα αποκατάστασης.

Ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα γίνει σε 3 φάσεις.

  • Αύριο, 4/1/2021, θα προστεθούν 42 νέα Νοσοκομεία στα 9 Νοσοκομεία που ήδη πραγματοποιούν εμβολιασμούς – δυναμικότητα που θα επιτρέψει περισσότερους από 5.000 εμβολιασμούς υγειονομικών καθημερινά.
  • Στις 8/1/2021 θα προστεθούν επιπλέον 55 Νοσοκομεία
  •  έως τις 12/1/2021 θα ολοκληρωθεί ο εφοδιασμός σε 19 Νοσοκομεία που βρίσκονται στη νησιωτική χώρα.

Στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ. θα προστίθενται σταδιακά τα Στρατιωτικά Νοσοκομεία – τη Δευτέρα 4/1/2021 προστίθενται και 5 Στρατιωτικά Νοσοκομεία – ενώ θα αρχίσει και ο εμβολιασμός των υγειονομικών του ιδιωτικού τομέα, σύμφωνα με τον Μάριο Θεμιστοκλέους

Επίσης, όπως αναφέρεται, σήμερα ξεκινά ο εμβολιασμός των πολιτών που διαμένουν και εργάζονται στους οίκους ευγηρίας από τις Κινητές Ομάδες Υγείας (ΚΟΜΥ) του ΕΟΔΥ. Ο εμβολιασμός της ομάδας αυτής θα ολοκληρωθεί έως τις 20/1/2021.

Η εκτίμηση με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής, είναι ότι μέχρι τις 20/1/2021 θα εμβολιαστούν περισσότερα από 100.000 άτομα.

Δείτε αναλυτικά τις τρείς φάσεις των εμβολιασμών σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας:

1η ΦΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

2η ΦΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ

3η ΦΑΣΗ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΩΝ:

Write A Comment