Ιατρικά Νέα

Χ. Βαβουρανάκης: “To 86% των γιατρών του Ι.Σ.Η. έχουν εμβολιαστεί”

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Φανερά ικανοποιημένος από τα ποσοστά που παρουσιάζουν οι εμβολιασμοί στους γιατρούς-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Κρήτης σχεδόν ένα μήνα μετά την έναρξη της εμβολιαστικής εκστρατείας, παρουσιάστηκε σε δηλώσεις του σήμερα στο Medicaltime.gr, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κρήτης, Χάρης Βαβουρανάκης.

 

Για το επίπεδο των εμβολιασμών στους ιδιώτες γιατρούς ανέφερε:

Πρέπει να κοιτάζουμε μπροστά. Μας ενδιαφέρει να χτίσουμε το τοίχος ανοσίας και προστασίας για να περάσουμε στην μετά covid εποχή. Είμαστε ικανοποιημένοι με την συμμετοχή για τον εμβολιασμό, στο πρόγραμμα εμβολιασμού κατά τον Covid-19. Το 85, 8% των ιατρών έχει εμβολιαστεί. Είναι μεγάλο το ποσοστό, καθώς ο εμβολιασμός στην Κρήτη ξεκίνησε στις 4 Ιανουαρίου. Υπήρξαν κάποια προβλήματα, αλλά αυτό δεν μειώνει την επιθυμία των ιατρών. Με αυτή την πράξη τους προστατεύονται οι ίδιοι αλλά και οι γύρω τους. Είναι το κύριο “όπλο” που έχουμε αυτή την στιγμή κατά του κορονοϊού.”

Ο κ. Βαβουρανάκης μίλησε και για τον εμβολιασμό των ατόμων που εργάζονται στα ιατρεία.

Έχουμε ζητήσει από την περασμένη εβδομάδα από τους ιδιωτικούς φορείς να εμβολιαστούν οι άνθρωποι που είναι εκτεθειμένοι στον κορονοϊό, όπως η γραμματεία και ο υπάλληλος ενός ιατρείου. Περιμένουμε να ανοίξει η πλατφόρμα για αυτή την διαδικασία. Είναι και αυτοί εκτεθειμένοι και μπορούν να μεταδώσουν. Αυτή η διαδρομή σύντομα ελπίζουμε να γίνει. Συγκεντρώσαμε στο σύνολο όλων των ενεργών συναδέλφων σε όλη την Ελλάδα, οι οποίοι θα ήθελαν να εμβολιαστούν, ώστε να ανοίξει η πλατφόρμα και ο αριθμός που έχουμε κατά προσέγγιση είναι 55.000. Είναι όλοι οι συνάδελφοι που θα έχουν την δυνατότητα να εμβολιαστούν σε βάθος χρόνου.”

Write A Comment