Ειδήσεις

Θεμιστοκλέους: Ανοίγει η πλατφόρμα για τους 65-69 – Και οι εκπαιδευτικοί στον μηχανισμό αναπλήρωσης χαμένων δόσεων

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Τα νεότερα δεδομένα από τους εμβολιασμούς ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης για την πορεία της εκστρατείας “Ελευθερία” κατά της νόσου Covid, ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι μέχρι μόνο σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 26.000 εμβολιασμοί και από την πρώτη μέρα έως τώρα, συνολικά 1.630.000 εμβολιασμοί. Έχει εμβολιαστεί ποσοστό 10,14% με μία δόση, σημείωσε

Οι εμβολιασμοί συνεχίζονται κανονικά και από 2 Απριλίου ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 65-69. Ο επιχειρησιακός σχεδιασμός περιλαμβάνει ότι από την 1η Απριλίου θα ενταχθούν νέα εμβολιαστικά κέντρα  και σε πλήρη λειτουργία θα βρίσκονται πάνω από 1.000.

Επίσης, σε ανθρώπους με σοβαρή αλλεργία θα δοθεί η δυνατότητα να δηλώνεται αυτό και να πραγματοποιείται ο εμβολιασμός τους σε κάποιο νοσοκομείο.

Θεμιστοκλέους: Νέος μηχανισμός αναπλήρωσης χαμένων δόσεων εμβολίων

Ο κ. Θεμιστοκλέους ανακοίνωσε, επίσης, έναν νέο μηχανισμό αναπλήρωσης με λίστα αναμονής, για τις αδιάθετες δόσεις. Όπως είπε, μαζί με το ραντεβού που θα επιλέγει ο ενδιαφερόμενος, θα έχει και την επιλογή να ειδοποιείται νωρίτερα εάν υπάρχουν δόσεις αδιέθετες. Επίσης, ανακοίνωσε ότι  στο μηχανισμό αναπλήρωσης θα ενταχθούν και οι  οι εκπαιδευτικοί από αυτή την εβδομάδα, εκτός από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.

Τέλος, ο κ. Θεμιστοκλέους είπε για τον Απρίλιο προγραμματίζονται 1.500.000 εμβολιασμοί και σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα η Pfizer  θα παραδώσει  περισσότερες από 1.100.000 δόσεις, η εταιρεία AstraZeneca 450.000 δόσεις και η Moderna  100.000 δόσεις. Η εταιρεία Johnson&Johnson θα παραδώσει 1,2 εκατομμύρια  δόσεις προς τη χώρα μας  μέχρι τον Ιούνιο.

Write A Comment