Ειδήσεις

Θεμιστοκλέους: «Εντός του Ιουνίου αρχίζει ο εμβολιασμός στο σπίτι»

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Οι εμβολιασμοί κατά του κορονοϊού στο σπίτι για τους ανθρώπους που πάσχουν από κινητικά προβλήματα και δεν μπορούν να μεταβούν στα εμβολιαστικά κέντρα, θα ξεκινήσουν εντός του Ιουνίου, σύμφωνα με δηλώσεις του γενικού γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους.

Όπως έχει επισημάνει άλλωστε ο ίδιος ο κ. Θεμιστοκλέους, για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον απαιτείται η συνέργεια των δήμων και πολλών ακόμη εμπλεκόμενων φορέων, οπότε το θέμα ξεπερνά τη βούληση του Υπουργείου Υγείας.

Συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας επισήμανε: «Είμαστε κοντά στο να προχωρήσουμε σε ανακοινώσεις για τους εμβολιασμούς κατ’ οίκον και ευελπιστούμε να αρχίσουν εντός Ιουνίου»

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των παιδιών,  ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν μιλάμε για παιδιά δημοτικού, αλλά ηλικίας 12- 15 ετών. Πρόσθεσε ότι όταν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών δώσει το «πράσινο φως», τότε η σύσταση θα είναι να εμβολιαστούν τα παιδιά αυτής της ηλικίας που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Θεμιστοκλέους: «Πρωταθλητές» στους εμβολιασμούς ηλικιωμένων, οι 75-79 ετών

Ο κ. Θεμιστοκλέους εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μέσα στο καλοκαίρι θα έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το τείχος ανοσίας, ενώ πρωταθλητές στον εμβολιασμό, όπως είπε, αναδεικνύονται οι πολίτες της ηλικιακής ομάδας 75-79 ετών. Ωστόσο, συμπλήρωσε ότι ακόμη και στις ομάδες που άνοιξαν πρόσφατα, η συμμετοχή πάει πολύ καλά.

Αναφερόμενος στον εμβολιασμό των νέων 18 έως 29 ετών, ο κ. Θεμιστοκλέους ανέφερε ότι ο εμβολιασμός θα γίνει σε δυο φάσεις κι εκτίμησε ότι σύντομα μπορεί να ανοίξει η ομάδα 25-29 ετών με όλα τα εμβόλια, ενώ οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν την επόμενη βδομάδα

Write A Comment