Ειδήσεις

Θάνος Πλεύρης: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Υγείας

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Πλήρη αλλαγή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας έφερε ο σημερινός ανασχηματισμός.

Ο Θάνος Πλεύρης αναλαμβάνει από σήμερα υπουργός Υγείας. Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας αναλαμβάνει η πνευμονολόγος και πρόεδρος του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕΣΥ), Μίνα Γκάγκα.

Ποιος είναι ο Θάνος Πλεύρης

Ο Θάνος Πλεύρης γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 1977 στην Αθήνα. Είναι δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και έγγαμος με δύο παιδιά.

Σπουδές:

Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, έχει μεταπτυχιακό τίτλο από το Πανεπιστήμιο της Χαϊδελβέργης με τίτλο «Η συναίνεση του ασθενούς σύμφωνα με το ελληνικό και γερμανικό ποινικό δίκαιο» και έχει κάνει Διδακτορική Διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με τίτλο «Η ποινική ευθύνη στην ιατρική πράξη. Έρευνα και πειραματισμός με αντικείμενο τον άνθρωπο» με ειδίκευση στο ποινικό και ιατρικό δίκαιο».

Ξένες γλώσσες: Γερμανικά – Αγγλικά.

Κοινοβουλευτικές Δραστηριότητες

Συμμετοχή στις Επιτροπές Θεσμών και Διαφάνειας, Κοινωνικών Υποθέσεων, Συνταγματικής Αναθεώρησης, Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας, Παρακολούθησης Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης, στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή προς Διενέργεια Προκαταρκτικής Εξέτασης σχετικά με τη διερεύνηση αδικημάτων που τυχόν έχουν τελεσθεί από τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δημήτριο Παπαγγελόπουλο κατά την άσκηση των καθηκόντων του και Επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Συνεδρίασης της Ένωσης για την Μεσόγειο.

Είναι μέλος στην κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας της Γερμανίας και αντιπρόεδρος στην κοινοβουλευτική ομάδα φιλίας της Κίνας.

Πολιτικές / Κοινωνικές Δραστηριότητες

Είναι ιδρυτής της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας με την επωνυμία «Επιτήρηση Λοιμώξεων στην Υγεία» (ΕΠ.ΛΟΙ.Σ.Υ.) Έχει δημοσιεύσει αρκετές μελέτες επάνω σε κλινικές δοκιμές και τα δικαιώματα των ασθενών με το πιο πρόσφατο το «Νοσοκομειακές Λοιμώξεις, Νομική εκτίμηση, Δικαιώματα ασθενών, Η θέση του ιατρού, Παραδείγματα Νομολογίας» (Εκδόσεις Νομική Βιβλιοθήκη, 2018).

Write A Comment