Ειδήσεις

Στο Ηράκλειο το 2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Το Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και  Σπουδών «Ιωάννης Καποδίστριας» σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης ΕΚ.Ε.ΠΕΚ του Παντείου πανεπιστημίου και την Πανελλήνια Ένωση Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης “Κλεισθένης” θα πραγματοποιήσουν το 2ο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό (2nd International Water Forum) στο Ηράκλειο -Κρήτη  στις 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2021.

Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Π του Οικουμενικού Πατριάρχη κκ. Βαρθολομαίου –ο οποίος χαιρέτισε με μήνυμά του και το πρώτο Διεθνές Φόρουμ για το Νερό το 2019- και έχει την υποστήριξη της Ελληνικής  Εθνικής Επιτροπής  για την UNESCO καθώς και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Οι εργασίες του 2ου Φόρουμ θα επικεντρωθούν στην ποιότητα του πόσιμου νερού και τις επιπτώσεις του ακατάλληλου νερού στην ανθρώπινη υγεία και τη ζωή γενικότερα στις χώρες της Μεσογείου.

Εχουν προσκληθεί να συμμετέχουν σημαντικοί επιστήμονες από τις χώρες που συνδέονται με πολυμερείς δεσμούς φιλίας και συνεργασίας στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και θα εξετασθούν προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας τους σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, για την ασφάλεια των υδάτινων πόρων, καθώς και οι κοινές προκλήσεις ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή.

Οι χώρες είναι αυτές που ήδη υπέγραψαν το πρωτόκολλο συνεργασίας κατά τη διάρκεια του Φόρουμ Φιλίας στην Αθήνα στις  11/2/2021 με το ΥΠΕΞ, Κύπρος, Αίγυπτος, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαχρέιν, Σαουδική Αραβία, Γαλλία, και Ιορδανία. Επίσης έχουν προσκληθεί το Ισραήλ, η Ιταλία, η Μάλτα  και η Ισπανία.

Το συνέδριο θα μεταδοθεί σε live streaming μέσω του διαδικτύου, ενώ θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία σε αγγλικά και ελληνικά.

Write A Comment