Ειδήσεις

Μετάλλαξη Όμικρον: Έρχεται μείωση του χρόνου τρίτης δόσης και ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης κάτω από 5 μήνες

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Στη μείωση κάτω των 6 μηνών της ισχύος του πιστοποιητικού όσων έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό, αλλά και της τρίτης δόσης εμβολίου συζητά η κυβέρνηση, θέμα που εξετάζεται αυτήν την στιγμή στη συνεδρίασή της Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων. Το πρόβλημα ανέκυψε εξαιτίας των ανησυχητικών δεδομένων με την μετάλλαξη Όμικρον.

Εμβόλιο νωρίτερα από τους 6 μήνες αναμένεται να χρειαστεί για όλους όσους κάνουν τρίτη δόση ή έχουν νοσήσει από τον κορονοϊό και έχουν εκδώσει πιστοποιητικό νόσησης. Εάν εφαρμοστεί το μέτρο, κάτι το οποίο θα αποφασιστεί σήμερα στη συνεδρίαση της ολομέλειας της Επιτροπής των ειδικών, ο εμβολιασμός με το εμβόλιο κατά της Covid, θα πρέπει να γίνει νωρίτερα από τους 6 μήνες.

«Ζήτησα από την επιτροπή εμβολιασμών αν μπορούμε να φέρουμε πιο κοντά την τρίτη δόση ακόμα και στους 4 μήνες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης από το βήμα της Βουλής.

Η ανάγκη προέκυψε εξαιτίας της νέας παραλλαγής Όμικρον, για την οποία υπάρχουν βάσιμες υποψίες ότι ενδέχεται να «στοχεύει» την ανοσία, τόσο μέσω της φυσικής νόσησης, όσο και αυτή των εμβολίων.

Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr, παρόμοιους προβληματισμούς έχει και η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, η οποία αναμένεται να λάβει ενδεχομένως παρόμοιες αποφάσεις και για την τρίτη δόση.

 

Write A Comment