Γυναίκα

Το εγκεφαλικό επεισόδιο είναι πιο συχνό σε νέες γυναίκες έναντι νέων αντρών

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Σε έρευνα, όσες ήταν 35 ετών και μικρότερες είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες από άντρες της ηλικίας τους να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Τα εγκεφαλικά επεισόδια δεν είναι συνήθη σε νέους ανθρώπους αλλά όταν συμβούν προτιμούν πιο συχνά τις γυναίκες από τους άντρες, αναφέρει νέα επισκόπηση

Η νέα έρευνα υποδεικνύει ότι νέες γυναίκες μπορεί ενδεχομένως να έχουν συγκεκριμένο κίνδυνο: Όσες ήταν 35 ετών και μικρότερες είχαν 44% περισσότερες πιθανότητες από άντρες της ηλικίας τους να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Η έρευνα δεν μπορεί να δείξει τις αιτίες, δήλωσε η ερευνήτρια Dr. Sharon Poisson, του University of Colorado Anschutz Medical Campus.

Ωστόσο, δήλωσε ότι η κύηση είναι πιθανός παράγοντας που συμβάλλει. Καταστάσεις που συνδέεται με την κύηση όπως θρόμβοι, υπέρταση και διαβήτης, αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου.

Άλλος πιθανός παράγοντες είναι τα αντισυλληπτικά χάπια. Σήμερα είναι πιο ασφαλή από παλιά, αλλά γενικά γυναίκες που τα χρησιμοποιούν έχουν υψηλότερο κίνδυνο για εγκεφαλικό-ιδιαίτερα αν καπνίζουν ή έχουν παράγοντες που αυξάνουν τον κίνδυνο -όπως υπέρταση.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε σε ειδική έκδοση του περιοδικού Stroke.

Tα ευρήματα βασίστηκαν σε επισκόπηση 16 ερευνών που εστίασαν στην εμφάνιση εγκεφαλικού επεισοδίου σε νέους ενήλικες. Οι έρευνες διέφεραν ως προς τα αποτελέσματα, με 9 να μη δείχνουν διαφορά κινδύνου μεταξύ αντρών και γυναικών 45 ετών και κάτω.

Γενικά, γυναίκες 35 ετών και νεότερες ήταν πιο πιθανό από άντρες της ηλικίας τους να υποστούν ισχαιμικό εγκεφαλικό επεισόδιο.

Οι ενδείξεις ήταν αντικρουόμενες για ενήλικες 35-45 ετών. Το χάσμα μεταξύ αντρών και γυναικών στένευε μεταξύ ερευνών και λίγες ανακάλυψαν ότι άντρες είχαν μεγαλύτερο κίνδυνο έως τα 45.

Write A Comment