Διατροφή

Τι τροφές να επιλέγετε όταν σας πιάνει λιγούρα το βράδυ

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr
Τι μπορείτε να φάτε που θα ικανοποιήσει την ξαφνική βραδινή πείνα, αλλά ταυτόχρονα δεν θα σας χαλάσει τον ύπνο και δεν θα σας γεμίσει τύψεις για τις θερμίδες που “φορτώνετε” τόσο αργά;

Διαιτολόγοι έχουν την απάντηση σε αυτά τα ερωτήματα με ορισμένες καλές επιλογές γρήγορων σνακ για να κοπεί η πείνα αργά τη νύχτα.

Τα καλύτερα μεταμεσονύχτια σνακ

Στήθος γαλοπούλας σε φέτες

“Η γαλοπούλα είναι πλούσια στο αμινοξύ L-τρυπτοφάνη, το οποίο είναι γνωστό ότι εγείρει ένα αίσθημα υπνηλίας και χαλάρωσης”, λέει η διαιτολόγος Marissa Meshulam. Το στήθος γαλοπούλας σε φέτες είναι μια εξαιρετική επιλογή για να ικανοποιήσετε μια μεταμεσονύκτια λιγούρα. Η πρωτεΐνη από τη γαλοπούλα θα σας κόψει την πείνα μέχρι το πρωί και η τρυπτοφάνη θα σας βοηθήσει να κοιμηθείτε καλά.

Τυρί και κράκερς

Σύμφωνα με την Meshulam, οποιοδήποτε σνακ επιλέγουμε πρέπει να περιέχει πρωτεΐνη και φυτικές ίνες για να μας κρατήσουν χορτάτους για το υπόλοιπο της νύχτας. Αυτός ο κλασικός συνδυασμός προσφέρει ικανοποίηση από την πρωτεΐνη στο τυρί και ίνες από τα τραγανά κράκερ.

Ένα άλλο σημαντικό όφελος; “Το τυρί περιέχει λίγη τρυπτοφάνη, η οποία μετατρέπεται σε μελατονίνη και μπορεί να βοηθήσει στον ύπνο”, λέει η Meshulam.

Λαχανικά και χούμους

Δοκιμάστε καρότα, ντοματίνια και αγγούρια σε συνδυασμό με το αγαπημένο σας χούμους, για ένα ιδανικό, γρήγορο και εύκολο μεταμεσονύκτιο σνακ. Η διαιτολόγος Amanda Frankeny, διευθύντρια προγράμματος για το Food Dignity Movement στις ΗΠΑ, λέει: “Οι περισσότεροι ξεχνούν ότι τα λαχανικά είναι τροφή που μπορεί να τους αρέσει. Δύο κουταλιές χούμους παρέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και πλήρη ικανοποίηση”.

Μπανάνα και φυστικοβούτυρο

Η επιλογή σνακ μπανάνα και φυστικοβούτυρο είναι χαμηλή σε ζάχαρη. Τα σνακ με ζάχαρη, ειδικά πριν ξαπλώσετε, συνδέονται με κακής ποιότητας ύπνο. Η Frankeny λέει: “Η μπανάνα περιέχει κάλιο, που βοηθάει στη χαλάρωση των μυών και παρέχει σύνθετους υδατάνθρακες, οι οποίοι ρυθμίζουν τις αιχμές του σακχάρου στο αίμα. Συνδυάστε τη με φυστικοβούτυρο, μια υγιεινή, χορταστική πηγή λίπους και τρυπτοφάνης, που προκαλεί υπνηλία”.

Δημητριακά και γάλα

Ένα ζεστό ποτήρι γάλα μπορεί να είναι ιδανικό για να στείλετε τα μικρά παιδιά στο κρεβάτι, αλλά μπορεί επίσης να είναι τέλειο για να σας ξανακοιμίσει μετά το ξύπνημα. Συνδυάστε το γάλα με ένα δημητριακό ολικής αλέσεως, με χαμηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη για να δημιουργήσετε ένα καλό σνακ για να μην αυξηθεί το σάκχαρο του αίματος, σύμφωνα με την Frankeny. “Επιλέξτε γάλα εμπλουτισμένο με ασβέστιο, ένα μέταλλο που βοηθά το σώμα να παράγει και να χρησιμοποιεί την μελατονίνη”, εξήγησε η Frankeny.

Μπάρες πρωτεΐνης

Μια μπάρα πρωτεΐνης είναι μια εξαιρετική επιλογή αν ψάχνετε για ένα εύκολο σνακ πριν πέσετε για ύπνο. Οι γλυκές, τραγανές και λίγο αλμυρές μπάρες πρωτεΐνης είναι τα απόλυτα μεταμεσονύχτια σνακ, είτε έχουν βάση τους ξηρούς καρπούς, είτε τη βρώμη. “Τα καρύδια, τα αμύγδαλα και τα φιστίκια Αιγίνης προσφέρουν φυσική μελατονίνη, πρωτεΐνες και μαγνήσιο, που θα σας χορτάσουν και δεν θα εμποδίσουν τον ύπνο σας”, είπε η Frankeny. Επισημαίνει, εντούτοις, ότι είναι καλό να αποφύγετε μπάρες με γεύση σοκολάτας, ή καφέ, καθώς αυτές θα μπορούσαν να σας κρατήσουν σε εγρήγορση.

Write A Comment