Ειδήσεις

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία δίνει μία «Ανάσα Ζωής» κατά του καρκίνου του πνεύμονα

Google+ Pinterest LinkedIn Tumblr

Με τη σύμπραξη σημαντικών θεσμών και φορέων και την υποστήριξη της Johnson & Johnson

Η κοινωνική πρωτοβουλία «Ανάσα Ζωής», υλοποιείται από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία με τη στήριξη της Johnson & Johnson για 2η χρονιά, εστιάζοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση για την υγεία του πνεύμονα, την αξία του προληπτικού ελέγχου, καθώς επίσης και στην ένταση των προσπαθειών για τη διακοπή του καπνίσματος. Ο προσυμπτωματικός έλεγχος έχει αποδειχθεί ως το μόνο χρήσιμο εργαλείο για την πρώιμη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία καλεί τους πολίτες να πάρουν μία «Ανάσα Ζωής».

Μία κοινωνική συμμαχία για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα

Στόχος της πρωτοβουλίας είναι η καλλιέργεια και η ενδυνάμωση μίας κουλτούρας πρόληψης για την υγεία του πνεύμονα, ώστε να γίνει η Ελλάδα, η χώρα με τους λιγότερους θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα στην Ευρώπη. Η ενίσχυση ενός εποικοδομητικού διαλόγου με θεσμούς και κοινωνικούς φορείς για τη σημασία δημιουργίας και λειτουργίας ενός πλαισίου πρόληψης, λειτουργεί αναμφισβήτητα ως ασπίδα στη μάχη κατά του καρκίνου του πνεύμονα.

Αποδεικνύοντας ότι ο σκοπός της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, έχει εξελιχθεί πλέον σε μία κοινωνική συμμαχία, θεσμοί, φορείς καθώς και η Πολιτεία, δρουν από κοινού με στόχο τη δημιουργία μιας κοινωνίας απαλλαγμένης από καρκίνο του πνεύμονα. Στο πλαίσιο αυτό, φέτος δημιουργήθηκε η Χάρτα της Κοινωνικής Πρωτοβουλίας «Ανάσα Ζωής», η οποία αποτελεί ένα έγγραφο ηθικής δέσμευσης, με κύριο σκοπό τη μαζική ενημέρωση για το ειδικό πρόγραμμα προληπτικού ελέγχου, προτρέποντας τους πολίτες να ενημερωθούν για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του πνεύμονα και τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία δίνει μία «Ανάσα Ζωής» κατά του καρκίνου του πνεύμονα-1

Στο πλευρό της «Ανάσας Ζωής» βρίσκονται ήδη η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας, κα. Μίνα Γκάγκα, ο Δήμος Αθηναίων, η Ελληνική Εταιρεία Χειρούργων Θώρακος – Καρδιάς – Αγγείων, η Ελληνική Εταιρεία Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής (ΕΛΕΓΕΙΑ), η Ελληνική Εταιρεία Καρκίνου Πνεύμονα (ΕΛΕΚΑΠ), η Ελληνική Ομοσπονδία Καρκίνου (ΕΛΛΟΚ), ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εθελοντών Φίλων Ιατρών Αθηνών (Κ.Ε.Φ.Ι) και η FairLife -Φροντίδα και Πρόληψη για τον καρκίνο του πνεύμονα, σημαντικοί φορείς που προσφέρουν προστιθέμενη αξία στο έργο της πρωτοβουλίας.

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία δίνει μία «Ανάσα Ζωής» κατά του καρκίνου του πνεύμονα-2

H Johnson & Johnson, στηρίζει την κοινωνική πρωτοβουλία Ανάσα Ζωής, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας κουλτούρας πρόληψης του καρκίνου του πνεύμονα. Ο κ. Γρηγόρης Καρέλος, Γενικός Διευθυντής Ελλάδας, Βαλκάνιων και Ισραήλ, Johnson & Johnson Καταναλωτικά Προϊόντα, τονίζει: «Υπερήφανα στηρίζουμε αυτή τη σημαντική προσπάθεια κοινωνικής αλληλεγγύης και υπευθυνότητας της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, ενθαρρύνοντας τους συμπολίτες μας να προχωρήσουν στη διακοπή του καπνίσματος με τα κατάλληλα βοηθήματα διακοπής, όπως προϊόντα υποκατάστασης νικοτίνης, τα οποία πολλαπλασιάζουν τις πιθανότητες οριστικής διακοπής από την πρώτη κιόλας εβδομάδα. Πιο συγκεκριμένα, τα προϊόντα υποκατάστασης νικοτίνης είναι διαθέσιμα σε διάφορες μορφές όπως τσίχλες, στοματικό σπρέι, έμπλαστρο και πιπάκι, δίνοντας τη δυνατότητα στον καπνιστή να επιλέξει το προϊόν που ανταποκρίνεται καλύτερα στις ανάγκες του. Παράλληλα, είναι πολύ σημαντική η στήριξη από έναν επαγγελματία υγείας, ο οποίος θα βοηθήσει τον καπνιστή να ξεκινήσει αυτό το δύσκολο ταξίδι. Να αναφέρουμε σε αυτό το σημείο ότι πλέον μπορεί κανείς να αναζητήσει αποτελεσματικές λύσεις διακοπής του καπνίσματος ακόμα και με την επίσκεψή του σε ένα φαρμακείο, καθώς υπάρχει μία ολοκληρωμένη υπηρεσία διακοπής, διευκολύνοντας τη διαδικασία έναρξης αυτής της προσπάθειας. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύουμε τη δημόσια υγεία, η οποία αποτελεί κύρια προτεραιότητα της Johnson & Johnson. Έχουμε ακόμα να διανύσουμε μία μεγάλη διαδρομή αλλά μας δίνει μεγάλη χαρά η ανταπόκριση που έχουν δείξει μέχρι στιγμής οι οργανισμοί υγείας και η Πολιτεία.»  

Η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία δίνει μία «Ανάσα Ζωής» κατά του καρκίνου του πνεύμονα-3

Ο κ. Θοδωρής Λιακόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος Johnson and Johnson MedTech Ελλάδας και Κύπρου, επισημαίνει: «Είμαστε πολύ περήφανοι που στηρίζουμε ενεργά μία πρωτοβουλία, η οποία ενημερώνει αποτελεσματικά και αξιόπιστα το ευρύ κοινό για σοβαρές νόσους όπως είναι ο καρκίνος του πνεύμονα και είναι βέβαιο ότι θα είμαστε αρωγοί σε όλη αυτή τη σημαντική διαδρομή. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να έχουμε συνοδοιπόρους, σε αυτό το σημαντικό έργο, θεσμούς και φορείς που αποτελούν μέλη μίας κοινωνικής συμμαχίας για την πρόληψη του καρκίνου του πνεύμονα, παροτρύνοντας την προληπτική εξέταση και ενθαρρύνοντας τη διακοπή του καπνίσματος. Τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας μπορούν να μειωθούν αρκεί οι πολίτες να ενημερωθούν για τη σημασία του προσυμπτωματικού ελέγχου. Η έγκαιρη διάγνωση μπορεί να σώσει πολλές ζωές.»

Ενημερωθείτε για την έγκαιρη διάγνωση και τα οφέλη της διακοπής του καπνίσματος στην ιστοσελίδα anasa-zwis.gr.

Write A Comment